Afbeelding
Foto: Pixabay

Zaterdag 25 mei IJsseldeltadag

zaterdag 25 mei 2024 10:30 tot 20:00

ZWARTSLUIS - De Gebiedscoöperatie IJsseldelta (GCIJ) organiseert dit jaar de IJsseldeltadag op zaterdag 25 mei. Inwoners van de IJsseldelta, belangstellenden en toeristen kunnen kennis maken met wat de IJsseldelta te bieden heeft. Dit jaar staat de gemeente Zwartewaterland centraal. Het gebied tussen Zwartsluis en de Brommerd houdt open huis, iedereen is van harte welkom tussen 10.30 en 16.00 uur in het gebied en vanaf 10.30 tot 20.00 uur bij de Veldschuur (Wijkweg 2 Rouveen/Hasselt).

Vanaf Zwartsluis tot aan de Brommerd ten zuiden van Hasselt worden activiteiten georganiseerd. Er is een soort menukaart samengesteld. Van jong tot oud, men kan volop een keuze maken wat te gaan bezoeken.

Zo kun je spelen, eten en luisteren naar muziek bij de Veldschuur, waar ook scoutingactiviteiten voor de jeugd en jongeren worden georganiseerd. Of op de huifkar een rondrit maken vanaf de Veldschuur richting De Velde en Zwartewatersklooster of naar het natuurgebied De Brommert. Verder kun je koeien en kalfjes bekijken op de boerderij van de familie Den Uil, De Velde 26 te Zwartsluis. Hier is ook een groot springkussen en een skelterbaan aanwezig. SBB organiseert een fietstocht langs het Zwartewater. Het bedrijf “Land van Ons” houdt open dag. De musea en het stadhuis in Hasselt zijn te bezichtigen en je kunt diverse wandelingen met gids maken in onder andere Zwartwatersklooster. De activiteiten zijn geschikt voor jong en oud.

Een volledig overzicht is te vinden op de website van de Gebiedscoöperatie www.gcijsseldelta.nl.