Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Brassbands komen samen in de Grote Kerk

zaterdag 9 december 2023 19:30

STEENWIJK - Dutch Brass Collective en Brassband Crescendo geven op zaterdag 9 december een gezamenlijk concert in De Grote Kerk te Steenwijk.

Het Dutch Brass Collective (DBC) is in tijden van stoppende verenigingen een opvallende verschijning. Deze jonge dynamische brassband is in 2020 gestart en werkt projectmatig naar concerten toe. De muzikanten komen uit heel het land en hebben zeker één ding gemeen met elkaar: de liefde voor brassbandmuziek. Onder leiding van dirigent Chris Derikx wordt enthousiast gerepeteerd op programma’s met daarin werken van bekende brassbandcomponisten waarbij de uitersten in muziekstijlen zeker worden opgezocht. Zo staat er op het programma: ‘Suite from West Side Story’, ‘A London Overture’ en ‘Blenheim Flourishes’.

Ook op het programma van Brassband Crescendo onder leiding van John Blanken staan mooie en sfeervolle brassbandcomposities zoals ‘Country Scene’ en ‘Three Hymn Tunes’ en swingende nummers als ‘Celebration’ en ‘Brassed Up Funk’.

Aanvang is om 20.00 uur; de kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de kerk en kosten € 10.

Locatie