Afbeelding
Foto: Pixabay

Bijeenkomst Senioren Platform in De Botter

donderdag 30 maart 2023 19:30

KUINRE - Het Senioren Platform gaat verder met voorlichting geven over allerlei toeslagen voor lage inkomens. De volgende bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 30 maart in Kuinre in De Botter, Burchtstraat 3.

Tijdens deze bijeenkomst komen aan bod: gemeentetoeslagen die men kan ontvangen van de gemeente om zodoende het inkomen in deze dure tijden wat te verhogen. Er zijn veel mensen die alleen een AOW met of zonder klein pensioentje ontvangen, maar ook uitkeringen vallen hieronder. Heel veel inwoners zijn zich hier niet van bewust wat er allemaal mogelijk is in onze gemeente en weten soms niet hoe zij regelingen kunnen aanvragen.

Er zijn nogal wat mogelijkheden hiervoor, namelijk bij de gemeente kun je bepaalde dingen aanvragen zoals de energietoeslag. Hiervoor geeft de gemeente informatie en ondersteuning over een speciaal geldloket. Dan is er natuurlijk de zorgtoeslag, maar ook sport en bewegen kan door de gemeente gesubsidieerd worden, daar valt ook zwemles onder.

Het Geldloket is dé plek voor persoonlijke ondersteuning bij geldzaken. Alle inwoners kunnen hier terecht voor hulp of aanvragen voor subsidies, zoals de energietoeslag en meer van dergelijke zaken. Het Geldloket werkt samen met Sociaal Werk De Kop waar ook het Geldloket gevestigd is.

De gemeente Steenwijkerland beschikt ook over een Gemeente Polis, deze is speciaal in het leven geroepen voor personen met een laag inkomen. De gemeente betaalt hiervoor een deel van de premie, bovendien kunt u nog een deel van uw eigen bijdrage terug ontvangen. Ook hierover zal op deze bijeenkomst uitleg gegeven worden.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die hier graag iets meer over wil weten. De organisatie hoopt zoveel mogelijk mensen te ontmoeten op deze avond zodat ieder met een goed gevoel hierna naar huis gaat.

Locatie