Kunstenaar Bernadette Brefeld houdt Open Atelier tijdens paasweekend

zaterdag 8 april 2023 12:00 tot 17:00

GIETHOORN - Beeldend kunstenaar Bernadette Brefeld opent de deuren van haar atelier in het paasweekend van 8 tot en met 10 april. 

Beeldend kunstenaar Bernadette Brefeld (Giethoorn-Noord) werkt al ruim 25 jaar aan een oeuvre dat inmiddels bij veel kunstliefhebbers bekend is en vaak onmiddellijk herkend wordt aan haar opvallende beeldtaal. De personages op haar schilderijen kenmerken zich door een sterk vereenvoudigde anatomie, waarmee ze bij de toeschouwer verrassend snel heel herkenbare emoties weet op te roepen. Wat belangrijk is wordt uitvergroot, wat er niet toe doet, wordt eenvoudig weggelaten. Sinds enige tijd is Brefelds oeuvre uitgebreid met beelden. De beeldtaal is hetzelfde gebleven waardoor het, volgens Galerie Kunst-en Kleur uit Galerie, soms lijkt alsof de figuren zo van het doek zijn gestapt en de driedimensionale wereld inkijken. Alle beelden zijn, zonder dat dit zichtbaar is, gemaakt van gerecyclede materialen zoals ijzer, papier, hout, kurk of karton. De beelden lijken soms van steen of brons. Soms lijken ze van keramiek. Afgedankte materialen tot kunst verheffen, past in de ‘recycle-trend’, maar waar de meeste kunstenaars dit in hun uiteindelijke kunstwerk bewust aan het publiek tonen, blijft het bij het werk van Brefeld verborgen. 

De beelden van Brefeld zijn te zien in het Paasweekend (8-9-10 april) in haar atelier aan de Molenweg 16A in Giethoorn-Noord. In samenwerking met Galerie ‘Kunst en Kleur’ uit Kalenberg is een prachtige expositie samengesteld. Iedereen is welkom van 12.00 -17.00 uur.

Locatie