De kindertheatervoorstelling 'Man met het stenen hart'.
De kindertheatervoorstelling 'Man met het stenen hart'. Foto: Jeanet Bouwmeester

Kindertheater in ‘t Lam: De man met het stenen hart

Cultuur

BLOKZIJL - ‘De man met het stenen hart’ is een moderne vertelling met poppen, uitgevoerd in een miniatuur coulissen decor. Het is een kindertheatervoorstelling vanaf 6 jaar en is op zondag 15 mei in ‘t Lam te zien.

Hans woont met zijn moeder, de koe, en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. ‘Had ik maar een hart van steen’ verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken en te verzachten.

De voorstelling op zondag 15 mei begint om 15.00 uur. Om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid te stellen er naartoe te gaan is de voorstelling gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Oudere kinderen en volwassenen betalen € 7,50 per kaartje. Betalen kan (gepast geld of met pin) op de dag zelf aan de zaal. Reserveren kan nu al: karin@karinklomp.nl.

Adres t Lam: Breestraat 2 in Blokzijl.

Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 3 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 4 uur geleden