De Grote of Sint Clemenskerk in Steenwijk
De Grote of Sint Clemenskerk in Steenwijk Foto: Gouwenaar

Zingend vanuit de Grote Kerk op 24 april

Steenwijk

STEENWIJK - De Protestantse Gemeente Steenwijk organiseert op zondagavond 24 april de dienst Zingend vanuit de Grote Kerk met medewerking van CRK Voices uit Kampen onder leiding van Jan Quintes Zwart. Ronald Ymker bespeelt het orgel. 

“Dit belooft heel wat zondagavond, 24 april aanstaande. Het koor is een topper uit Kampen met een zeer bekende koordirigent. Wat zijn wij bevoorrechte mensen, dat we hier geheel gratis en in vrijheid naar toe mogen gaan!” aldus de Protestantse Gemeente.

CRK Voices is opgericht als stichting met als doelstelling: het uitdragen van het geestelijke lied in al zijn verscheidenheid. Het is een regionaal koor dat opereert in een ruim gebied rondom Kampen waarbij de koorleden afkomstig zijn uit onder meer Emmeloord, Urk, Genemuiden, Meppel, Hasselt, Zwartsluis, Zwolle, Wezep, Elburg, Oosterwolde, Nijkerk et cetera. Het koor telt ruim 98 leden.

De dirigent Jan Quintes Zwart werd in 1957 te Emmen geboren. In 1984 werd hij dirigent van zijn eerste koor, de Chr. Gem. Zangver. Looft den Heer, een koor waar hij nog steeds dirigent is. Daarna maakte hij een stormachtige ontwikkeling door. Binnen korte tijd volgden diverse andere koren en werd hij ‘ontdekt’ door de radio- en tv-producer Jan de Haan. Er volgden ontelbare radio- en televisieopnamen voor de E.O. voor programma’s zoals: Samen Zingen met Arie Pronk, De Zomeravond Zangvierdaagse, Nederland Zingt op radio en televisie.

De Protestantse Gemeente Steenwijk hoopt u te mogen begroeten op 24 april. De Grot Kerk is open vanaf 18.15 uur, er staat een kopje koffie klaar en de toegang is vrij. Er is wel een collecte aan de uitgang.