Afbeelding
Foto: Wilbert Bijzitter

Eindexamenkandidaten beleven finest hour

Steenwijk

STEENWIJK - Woensdagavond 20 april beleefden de eindexamenkandidaten van RSG Tromp Meesters hun finest hour met rode loper en galafeest. In allerlei fraaie voertuigen kwamen zij aan op De Markt. Daar lag een meterslange rode loper klaar, waarover zij mochten paraderen in de richting van De Rechter. In De Buze was er daarna een galafeest voor leerlingen opgetuigd.

Jannes Mulder verwelkomde op De Markt alle leerlingen en hun chauffeurs. Het publiek dat twee rijen dik rondom achter de dranghekken stond, zag BMW’s, limousines, cabrio’s, maar ook een hippiebusje, een claxonnerende Volvo met zwaailicht en vijf brommers het plein oprijden. Trotse familieleden en vrienden lieten getuige hun oh’s en ah’s hun bewondering voor de fraaie outfits van de leerlingen blijken. De meesten droegen smokings en galajurken. 

Mooie afsluiter

“Een mooie afsluiter van dit examenjaar,” zegt Gerrit Berends (18) na afloop. Met een paar vrienden kwam de VWO-leerling aanrijden in een zwarte BMW. Zelf is hij gekleed in een grijs kostuum dat hij bij Ten Oever in Steenwijk heeft gehaald. Zijn klasgenote Leanne Snijder (18) reisde helemaal naar Amersfoort om daar in een galawinkel haar prachtige donkerrode jurk uit te zoeken. “Eerst vond ik dit gala wel een soort van spannend, maar later toch vooral heel erg leuk om iedereen hier op de markt te zien,” zegt ze lachend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 14 uur geleden
Wie is er bang voor Virginia Woolf
Met twee video's: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Met acht foto's: Twee voertuigen uitgebrand aan de Willem van der Veerstraat in Steenwijk 112 21 uur geleden
Afbeelding
Pannakooi bij RSG Tromp Meesters wordt op woensdag 10 april geopend Steenwijk 21 uur geleden
Afbeelding
Goed overleg zorgt voor oplossing: Lelieteelt in Diever bij school gaat niet door Westerveld 21 uur geleden