Revi Gerner
Revi Gerner Foto: Aangeleverd

Revi Gerner opnieuw naar landelijke Natuurkunde Olympiade

· leestijd 1 minuut Steenwijk

ONNA - Revi Gerner (17) uit Onna heeft zich, net als vorig jaar, weten te kwalificeren voor de landelijke Natuurkunde Olympiade. En niet alleen dat, ook voor de landelijke olympiade finales voor de vakken scheikunde en biologie wist hij zich overtuigend bij de eerste 20 te plaatsen. 

Dat de VWO-scholier van de RSG Tromp Meesters Steenwijk een bijzonder talent heeft voor de exacte vakken is inmiddels wel duidelijk. Bij de landelijke finale voor natuurkunde in 2021 was hij al als tweede geëindigd. Dat succes wist hij zelfs te door te trekken naar een bronzen medaille bij de internationale olympiade finale in Litouwen.

Beste deelnemer 

Bij de beslissende tweede ronde op 20 april streden de landelijk 200 beste leerlingen in natuurkunde om een plaats in de finale. Revi Gerner was in deze ronde de beste deelnemer. Met meer dan het dubbele puntenaantal van de nummer twee lijkt Revi wederom hoge ogen te gaan gooien bij de landelijke finale. Deze finale met 20 deelnemers wordt van 7 tot en met 14 juni 2022 gehouden aan de universiteit van Utrecht.

Naast een finaleplaats voor de natuurkundeolympiade wist Revi zich ook te plaatsen voor de landelijke Olympiade Finales van scheikunde en biologie. Opvallend is dat hij bij de kwalificatieronde voor Scheikunde Olympiade, net als bij Natuurkunde Olympiade, landelijk de hoogste score haalde. Voor de Biologie Olympiade was dat een 14e plaats. Omdat leerlingen echter maar met één landelijke finale mee mogen doen, laat Revi deze beide finales aan zich voorbij gaan. Natuurkunde is immers zijn favoriete vak.

Internationale Olympiade

De beste vijf deelnemers van de landelijke finale plaatsen zich voor de Internationale Olympiade (IPhO). Voor natuurkunde zou deze gehouden worden in Belarus. De situatie in Belarus laat het er uiteraard niet toe dat er een evenement als de IPhO wordt gehouden. Nederland en andere landen kijken momenteel of er op korte termijn nog een alternatieve internationale wedstrijd georganiseerd zou kunnen worden.

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 2 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 16 uur geleden