Impressie appartementencomplex aan het Stationsplein in Steenwijk
Impressie appartementencomplex aan het Stationsplein in Steenwijk Foto: Aangeleverd

Verbouw Ondernemershuis tot luxe appartementencomplex in laatste fase: informatiedag op 21 mei

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Fries Trading legt momenteel de laatste hand aan de verbouw van het voormalige Ondernemershuis aan het Stationsplein tot luxe appartementencomplex. Makelaardij Van Stenwic verzorgt de verkoop van de tien appartementen. Belangstellende kopers kunnen op 21 mei een kijkje komen nemen. 

“Geen één appartement ziet er straks hetzelfde uit en voor Steenwijkse begrippen worden ze groot,” vertelt Harold Timmerman van makelaardij Van Stenwic uit Steenwijk. Op zijn kantoor aan de Willem de Zwijgerstraat laat hij alvast de tekeningen zien van de appartementen die rond de zomer gereed zijn. Elk appartement bevat meerdere (slaap)kamers en heeft verrassende elementen, zoals hoogteverschillen in het plafond, houten wandpanelen en grote glazen puien. Het kleinste appartement meet 123 m2, de grootste, een penthouse, 212 m2. De prijzen van de appartementen met cascolevering variëren van € 375.000 tot € 535.000 k.k.

Veel lichtinval

Door de grote glazen gevels heeft elk appartement veel lichtinval. Ook de hoofdslaapkamers zijn daardoor licht en hebben een fraai uitzicht. Bij sommige appartementen heeft de tweede kamer geen direct lichtinval. Deze kamers mogen daarom niet de naam van slaapkamer dragen, maar kunnen volgens Timmerman wel goed gebruikt worden als logeer- of werkkamer aangezien ze wel voorzien zijn van goede ventilatie. De twee penthouses worden voorzien van een groot dakterras van 70 of 90 m2. Voor de overige appartementen wordt een gezamenlijke tuin met zitjes en een wandelpad aan de waterkant gerealiseerd. De appartementen zijn voorzien van een reling, geen balkon. “Maar door de grote (schuif)puien, wordt binnen heel gemakkelijk buiten als je deze openzet,” aldus Timmerman. 

Parkeren

De hoofdentree wordt verplaatst naar de zijkant. De toekomstige bewoners krijgen verder een privéparkeerterrein met twintig plaatsen met slagboom. Daarnaast komt er nog een inpandige parkeergarage met acht parkeerplekken. Over geluidsoverlast van de treinen hoeven de bewoners zich geen zorgen te maken. “Op de plek van het appartementencomplex rollen de treinen stapvoets het station binnen, wat nauwelijks hoorbaar is in de appartementen.” Uiteraard is hier bij de oorspronkelijke bouw reeds rekening mee gehouden en zijn er, tijdens de transformatie naar wonen, aanvullende maatregelen getroffen. 

Informatiedag

Als grote pluspunt noemt de makelaar de mooie ligging dichtbij de binnenstad, het station en de ontsluiting naar de A32. Inmiddels hebben de eerste mensen al hun belangstelling laten blijken voor de appartementen. Timmerman vertelt dat hij al telefoontjes heeft gehad van zowel dertigers als senioren uit de regio, maar ook uit het westen van het land. Op zaterdag 21 mei organiseert hij samen met de ontwikkelaar een informatiedag voor belangstellende kopers. Hiervoor kunnen zij een tijdafspraak maken.

Informatie: www.vanstenwic.nl.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 13 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 22 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54