Bart Swings
Bart Swings Foto: Team IKO

Ook Bart Swings start in Klim van Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Op de valreep is bekend geworden, dat ook de Belg Bart Swings dinsdagavond 3 mei van start gaat in de Skeelerklim van Steenwijk. 

De regerend Olympisch kampioen op de massastart is reeds vaker in Steenwijk in actie gekomen. Tweemaal wist hij op het selectieve en door hem geliefde parcours te winnen, namelijk in 2010 en 2012. In 2016 werd hij in de finale van het in Steenwijk gehouden Europees kampioenschap verslagen door Gary Hekman, die recordhouder van Steenwijks Skeelerklim is met zes overwinningen.

Ook dinsdag wordt het dus een duel tussen Swings en Hekman, maar ook de broers Bart en Evert Hoolwerf hebben aangekondigd vooraan te willen meestrijden. Dat geldt zeker ook voor de sterke afvaardiging uit de regio Staphorst met Jordy Harink, Marthijn Mulder en Ronald Haasjes.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 6 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 7 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47