Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Steenwijkerland verrast met bezoek historische personen

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - De gemeente Steenwijkerland werd zaterdagmiddag 23 april 2022 aangenaam verrast met het bezoek van een aantal historische personen.

Zo ging Albert Einstein op bezoek bij Marco van Beek Premium Cars & Car Service. Waar hij na een pittig potje onderhandelen zijn scootmobiel inruilde voor een snelle Ferrari, “Zoef sneller dan het licht,” was het laatste wat ze van hem hoorden. Winkelend publiek in de Welkoop in Steenwijk werd opgeschrikt door heerser en veroveraar Dzjengis Khan die in de winkel verdacht veel tijd doorbracht bij de tuingereedschappen en daar zijn knuppel inleverde voor een motorzaag en en passant nog wat konijnen knuffelde.

Napoleon in Blokzijl

Het kanon dat de kolk in Blokzijl overziet, werd vertroeteld door de bekendste Franse generaal de kleine maar grote Napoleon Bonaparte. Alleen door een gastvrij aangeboden ijsje kon deze snoeper afscheid nemen van zijn kanon. De toffe modezaak Tutola in Vollenhove werd bezocht door twee heuse middeleeuwse prinsesjes die de mode aldaar helemaal te gek vonden en met tassen vol hippe kleren weer vertrokken.

Elvis Presley in Giethoorn

Giethoorn rock en roll’de als nooit te voren toen plots in een rondvaartpunter de enige echte Elvis Presley zijn opwachting maakte. Hij werd gevaren door Joost en Jan, de hoofdpersonen in de nieuwe voorstelling van DROOMXL. Deze voorstellingen worden gemaakt door Henk en Tjitske Boltje en gespeeld door jongeren met een verstandelijke beperking. Zoals men gewend is van DROOMXL is ook deze vierde voorstelling doorspekt met veel vaart, humor, muziek en natuurlijk de filmbeelden die deze zaterdagmiddag door Lisa Schraa werden geschoten.

Wil je ook zien hoe zondagmiddag 29 mei om 14.30 uur in Rabo Theater De Meenthe deze historische metgezellen met Joost en Jan hun wonderbaarlijkst avontuur beleven koop dan snel een kaartje op www.demeenthe.nl en ga mee met Jan en Joost op tijdreis.  

Locatie: Rabo Theater De Meenthe
Datum: zondagmiddag 29 mei 2022
Tijdstip: 14:30 uur
Entree: 10 euro

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 8 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 17 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54