Yaroslav Kolpakoff woont al 13 jaar in Nederland
Yaroslav Kolpakoff woont al 13 jaar in Nederland Foto: Aangeleverd

Yaroslav Kolpakoff belangrijke schakel in show ‘DisKoffer’ van Disisit

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Op zaterdagavond 14 mei en zondagmiddag 15 mei brengt theaterkoor Disisit haar derde grote show ten tonele in het Vestzaktheater in De Meenthe. De titel van deze show is ‘DisKoffer’. Belangrijke schakel in het geheel is vaste begeleider en pianist Yaroslav Kolpakoff (32). Deze talentvolle jonge Russische pianist is al acht jaar de steun en toeverlaat van de 15 dames van het theaterkoor. Door de coronapandemie is de show twee jaar uitgesteld, maar 14 en 15 mei gaat het toch echt gebeuren.

In 2009 kwam je naar Nederland om hier piano te studeren. Voel je je al een echte Nederlander?

“In 2009 ben ik gestart met mijn pianostudie aan het conservatorium in Groningen. Hierna heb ik mijn master behaald aan het conservatorium in Zwolle. Ik woon al 13 jaar in Nederland, heb een Nederlandse vriendin en mijn contacten met Rusland verwateren steeds meer, zeker gezien de laatste ontwikkelingen. Mijn ouders wonen nog steeds in Rusland en met hen heb ik natuurlijk wel geregeld contact. Van mijn werkzaamheden als pianist/begeleider/repetitor kan ik goed leven, dus ik denk niet dat ik ooit terug zal keren naar Rusland. Het bevalt me hier goed.”

Begeleid je behalve Disisit nog andere koren?

“Ik begeleid inderdaad nog meerdere koren en ben als repetitor verbonden aan het conservatorium te Zwolle om eindexamenkandidaten te begeleiden op hun eindexamen. In juni heb ik weer een hele volle agenda, want dan vinden deze eindexamens plaats. Ook treed ik veel op met altviolist Marnix Verberne, zo hebben we in juni een optreden staan op Terschelling.”

Wat maakt theaterkoor Disisit in jouw ogen zo speciaal?

“Het is een hele leuke groep enthousiaste vrouwen die van elk optreden iets bijzonders probeert te maken. Ook deze show is weer heel apart en interessant, vooral door het repertoire, vele cabaret- en kleinkunstliedjes, aankleding, kostuums en choreografie. De samenwerking is heel goed en dat is voor mij erg belangrijk. Het is soms veel schakelen omdat de volgorde en de manier waarop de nummers gezongen gaan worden nog wel eens veranderen. Het is voor mij als pianist heel goed opletten! Maar dat neemt niet weg dat het heel leuk repeteren is met de dames.”

Jij bent een verbindende factor met je pianospel in deze show, want je speelt ook nog wat solostukken.

“Klopt, als de vrouwen zich moeten omkleden of er komt een andere scene, dan moet ik de tijd opvullen met achtergrondmuziek. Ik speel ook nog een Nocturne van Chopin, een iets langer werk, maar dat komt de afwisseling ook ten goede. De show wordt een heel contrastrijk geheel. Met popliedjes, hilarische scenes, solistische zangnummers, een percussionist die enkele nummers meedoet, twee accordeonisten die een zeemanslied begeleiden en dus van mij een klassiek accent. Allemaal komen kijken en luisteren dus!”

Kaarten van de show ‘DisKoffer’ van Theaterkoor Disisit zijn verkrijgbaar op: www.demeenthe.nl. Aanvang zaterdagavond 14 mei: 20.00 uur en zondagmiddag 15 mei: 15.00 uur.

Theaterkoor Disisit
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 7 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 7 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 12 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 14 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 16 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 18 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37