Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Noorderboog breidt programma van online activiteiten uit

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

MEPPEL/STEENWIJK - Bijna een jaar geleden is Noorderboog gestart met het aanbieden van online activiteiten. Veel senioren in de regio weten inmiddels de weg naar de website van Noorderboog te vinden. Het programma wordt steeds verder uitgebreid. Zo kunnen belangstellenden nu regelmatig meedoen met een live online bingo en een seniorencollege en binnenkort wordt een live online quiz aan het programma toegevoegd.

Online senioren college kunstgeschiedenis

In samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en Stichting Else biedt Noorderboog interactieve colleges aan voor senioren. Deze colleges worden gegeven door gespecialiseerde studenten. De eerste online collegereeks gaat over kunstgeschiedenis. Deze collegereeks ‘De geheimen van het Rijksmuseum’ bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges met daarin vier verschil­lende onderwerpen die gepaard gaan met het Rijksmuseum te Amsterdam. 

De collegereeks wordt gegeven door studentdocent Merel Wolfkamp en bestaat uit vier wekelijkse colleges van één uur en deze vinden online plaats op dinsdag 10, 17, 24 en 31 mei van 10.30 tot 11.30 uur.

Tijdens het eerste college staat er een hulplijn paraat. De colleges zijn live en geheel gratis te volgen voor iedereen. Wie benieuwd is naar de meesters, geheimen en verborgen boodschappen van het Rijksmuseum kan zich aanmelden via de website van Noorderboog.

Bingo en quiz

Op 12 mei vindt de inmiddels vijfde online bingo plaats. En op termijn zullen er ook live quizzen aan het programma worden toegevoegd. Iedereen kan deelnemen en er zijn leuke prijzen te winnen.

Online maar toch lokaal

Op de website van Noorderboog verschijnt iedere week een nieuw programma. Iedere dag zijn er verschillende activiteiten, zoals een quiz, een virtueel museumbezoek, online spelletjes of denksport. Men vindt er ook kijktips voor televisieprogramma’s, recepten en kooktips rechtstreeks uit eigen keuken. De bewegingslessen worden in samenwerking met Sociaal Werk de Kop worden gedaan. Het prettige van de online activiteiten van Noorderboog is dat men het lokale karakter voelt en proeft. De virtuele wandelingen zijn bijvoorbeeld langs bekende plekken in Steenwijkerland. Hiervoor is onlangs de samenwerking opgezocht met Van Stenwic Makelaardij. Activiteitenbegeleider in Nijenstede Denise Hasebos is inmiddels een bekend gezicht voor de vaste bezoekers van de online activiteiten. Denise bedenkt samen met haar collega’s iedere week het programma en is zelf ook regelmatig in beeld met een quiz. ‘We zijn continu aan het bekijken hoe we het weekprogramma kunnen uitbreiden en aanvullen met nieuwe activiteiten. Zo spelen we nu vaker live online bingo en we zijn van plan om live online koffiemomenten en quizzen te organiseren’, aldus Denise.

Voor iedereen in de regio

De digitale activiteiten kunnen een uitkomst zijn voor mensen die vanwege een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet naar de dagbesteding kunnen komen of de drempel naar fysieke dagbesteding te hoog vinden of voor mensen die gewoonweg liever vanuit huis leuke activiteiten willen volgen. De online activiteiten zijn gratis beschikbaar voor iedereen. Zij hoeven geen cliënt te zijn van Noorderboog. Noorderboog biedt dit aan vanuit een maatschappelijke betrokkenheid bij de inwoners van het gebied waar zij aanwezig is met woonzorglocaties, verpleeghuizen en thuiszorg.

Geïnteresseerden die nieuwsgierig zijn naar de weekprogramma’s of meer informatie willen over een individueel programma op maat kunnen op noorderboog.nl/odb kijken of bellen met zorgbemiddeling via telefoonnummer (0522) 498 498.

Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 5 uur geleden