De Steenwijker Boys
De Steenwijker Boys Foto: Ben Flobbe

Mannenvoetbalcompetitie in eindfase aanbeland

· leestijd 3 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De diverse voetbalcompetities zijn in de eindfase aanbeland en daarmee is ook het rekenwerk voor de clubs begonnen. De vraag of er nog een promotiekansen zijn of in andere gevallen hoe kan degradatie ontlopen worden. Winnen is uiteraard de beste remedie maar als dat niet gebeurt wat is dan het gevolg. De Kop dook de officiële regelementen van de KNVB in en bekeek wat de kansen zijn voor de clubs uit Steenwijkerland en regio.

Zaterdag

Eerste klasse E Olde Veste

De kampioen van de eerste klasse E promoveert naar de Hoofdklasse. De drie periodekampioenen zullen samen met de periodekampioenen van de 1e klassen A, B, C en D en de herkansingselftallen van de Hoofdklassen A en B spelen voor (minimaal) drie plaatsen in de Hoofdklasse
De nummers 12 en 13 van de eerste klasse E spelen met de periodekampioenen van de 2e klassen I en J volgens een hiervoor vastgesteld schema wedstrijden in het kader van de nacompetitie voor één plaats in de 1e klasse. De nummer 14 uit de eerste klasse E degradeert naar de 2e klasse.

Derde Klasse D Willemsoord

De kampioen van de derde klasse D promoveert naar de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. De periodekampioenen uit de derde klasse D speelt vervolgens met de periodekampioenen van de derde klasse A, B en C volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 12 en 13 van de 2e klassen I en J een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse.
De nummers 12 en 13 uit de derde klasse D speelt vervolgens met de nummers 12 en 13 uit de derde klasse A,B en C volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 4e klassen een nacompetitie voor acht plaatsen in de 3e klasse. De nummer 14 degradeert naar de 4e klasse.

Vierde klasse (Oost)VHK

De kampioen promoveert naar de 3e klasse. De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m G spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 3e klassen voor vijf plaatsen in de 3e klasse.

Vijfde klasse Steenwijk, Steenwijker Boys (zat), SVBS 77 en Blokzijl

De kampioen van de vijfde Klasse G promoveert naar de 4e klasse. De periodekampioenen van de 5e klassen A t/m G spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 4e klassen voor zeven plaatsen in de 4e klasse. Uit de vijfde klasse is degraderen niet mogelijk.

Zondag

Tweede klasse K VENO

De kampioen van de tweede klasse K promoveren naar de 1e klasse. De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 1e klasse F een nacompetitie voor twee plaatsen in de 1e klasse.
De nummers 11 en 12 spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D een nacompetitie voor vijf plaatsen in de 2e klasse. De nummers 13 degraderen naar de 3e klasse.

Derde klasse SV Steenwijkerwold, FC Oldemarkt, Oranje Zwart

De kampioen uit de derde klasse D promoveert naar de 2e klasse. De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 2e klasse K en L een nacompetitie voor vijf plaatsen in de 2e klasse.
De nummers 12 en 13 van de 3e klasse A en de nummers 11 en 12 van de 3e klassen B, C en D spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 4e klasse A t/m D een nacompetitie voor acht plaatsen in de 3e klasse.
De nummer 14 van de 3e klasse A en de nummers 13 van de 3e klassen B, C en D degraderen naar de 4e klasse.

Vierde klasse A Steenwijker Boys, BEW

De kampioen in de vierde klasse A en de nummers 2 promoveren naar de 3e klasse. De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 van de 3e klassen A en de nummers 12 en 13 van de 3e klassen B, C en D een nacompetitie voor acht plaatsen in de 3e klasse.
De nummers 12 en 13 van de 4e klasse A en de nummers 11 en 12 van de 4e klassen B, C en D spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 5e klasse A t/m D een nacompetitie voor zeven plaatsen in de 4e klasse.
De nummer 14 van de 4e klasse A en de nummers 13 van de 4e klassen B, C en D degraderen naar de 5e klasse.
Vijfde klasse
Kuinre, Giethoorn, Scheerwolde, Blankenham
De kampioen van de vijfde klasse A promoveren naar de 4 e klasse. De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 13 en 14 van de 4 e klassen A en de nummers 12 en 13 van de 4 e klassen B, C en D een nacompetitie voor zeven plaatsen in de 4 e klasse.
Degraderen uit de vijfde klasse is niet mogelijk.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 22 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26