Levende tuin in Oldemarkt
Levende tuin in Oldemarkt Foto: Aangeleverd

IK BEGIN! organiseert op 25 juni De Levende Tuinenroute

Steenwijkerland

STEENWIJK - In een levende tuin staan diverse bloemen en planten. Vlinders, vogels en insecten vertoeven er graag. De tuin is een lust voor het oog, waarin je kunt ontspannen en die bijdraagt aan de biodiversiteit. Hoe mooi zou het zijn als we meer van dit soort tuinen krijgen in Steenwijkerland? Om inspiratie op te doen en te zien wat mogelijk is, organiseert IK BEGIN! op zaterdag 25 juni De Levende Tuinenroute. Tijdens deze dag kun je diverse tuinen bezoeken. De eigenaren vertellen graag over hun aanpak en delen hun praktische kennis en tips. Daarna kun je zelf aan de slag gaan. 

Levende tuin

Waar gaat het om bij een levende tuin? Een tuin kan levend zijn, omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dit maakt een tuin echter nog niet inspirerend. Een levende tuin is aantrekkelijk om te zien, niet alleen voor mensen maar ook voor insecten, vogels en andere dieren. Ze vinden er een schuilplek en voedsel.

Natuurlijk karakter

Het gaat om een mooie tuin met veel planten en bloemen, netjes geplant in borders of juist op een natuurlijke (verwilderde) manier. Of er zit veel bodemleven in de grond, doordat er weinig bestrating is en er planten in staan die de bodem verrijken. Ook een vijver, wadi of poel kan de tuin een natuurlijk karakter geven. 

Aanmelden

Het is de tweede keer dat de werkgroep deze tuinenroute organiseert. Vorig jaar deden ruim twintig eigenaren mee. Meer informatie op: ik-begin.nu/de-levende-tuinenroute/. IK BEGIN is op zoek naar tuineigenaren die mee willen doen. Meld je aan door een mail te sturen naar robbert@dzst.nl.

De avond van BGL is goed bezocht
BuitenGewoon Leefbaar organiseert succesvolle thema-avond over alcohol en drugs in Steenwijkerland Algemeen 11 uur geleden
Ina Haveman -
Raadspraat deel zes door Ina Haveman Politiek 12 uur geleden
Riet is wintergoud
Meer inzicht in wisselende waterpeilen nodig voor natuuropgave De Wieden Steenwijkerland 14 uur geleden
Het verloren transport
Laatste film van dit seizoen: 'Het verloren transport' in Filmhuis Oldemarkt Cultuur 16 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop 15 apr, 20:26
Afbeelding
Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK Sport 15 apr, 17:18