vv Steenwijk 3 bij een rondleiding in het station van New Castle United
vv Steenwijk 3 bij een rondleiding in het station van New Castle United Foto: Aangeleverd

Benefietwedstrijd North Shield Select - Steenwijk 3 levert 2.500 pond op voor goede doelen

Sport

NORTH SHIELDS - Vv Steenwijk 3 heeft op zaterdag 14 mei een benefietwedstrijd gespeeld tegen North Shield Select in het Darren Persson Stadium North Shields in Engeland. De gasten doneren £ 2.500, dat omgerekend in euro’s € 2.943 euro bedraagt voor het goede doelen van de wedstrijd: de Frankie Sherwood Foundation en de stichting KiKa ter bate van onder andere onderzoek naar kinderkanker. 

De mannen van vv Steenwijk 3 arriveerden al op donderdag 12 mei in Engeland. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben zij een rondleiding gehad in het stadion van New Castle United. Daar bekeken zij ook het beeld van voetballer en coach sir Bobby Robson. Hij was bovendien supporter van New Castle United. De wedstrijd op 14 mei eindigde in een 6-2 stand.

North Shield Select reageert enthousiast op de komst van vv Steenwijk 3. “Wat een moeite hebben deze jongens gedaan om vanuit Nederland over te reizen. Niet alleen voor een potje voetbal maar om nieuwe vriendschappen te leggen. £ 2.500 donatie van deze jongens is een geweldig bedrag en zal ongetwijfeld gewaardeerd worden door de goede doelen,” reageert de club op Facebook.   

Afbeelding
Beeld van sir Bobby Robson (1933-2009)
Afbeelding
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasje Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 4 uur geleden