Afbeelding
Foto: Pixabay

Verrassende uitslagen in mannenvoetbal

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De slotfase van de competitie is aangebroken en dan verschijnen er ineens rare uitslagen op de teller. Zo verloor VHK geheel onverwacht en wist Oldemarkt acht treffers te maken.

Zaterdag eerste klasse E

Oranje Nassau G - Olde Veste 2-4 

De wedstrijd die Olde Veste speelde was niet geweldig, maar uiteindelijk vergoedden de punten veel. Twee treffers van Jeffrey Dijkstra brachten Olde Veste al vroeg op een mooie marge. Nadat de thuisclub de marge had weten te verkleinen, herstelde Dave Kuurman die opslag van rust weer. De 2-3 bracht de spanning weer terug ook omdat Olde Veste ondermaats speelde. Mehran Ali Pour Asli tekende uiteindelijk voor de 2-4.

Derde klasse A

Willemsoord – Makkum 1-5 

Danny Bijlsma scoorde nog wel voor Willemsoord maar uiteindelijk leed het een dikke nederlaag. Daarmee is het doek gevallen want in de laatste twee wedstrijden treft Willemsoord de nummer 1 en 2 van de ranglijst.

Vierde klasse D (Oost)

‘T Harde – VHK 4-1 

Gezien het aantal kansen was het verschil minder groot dan de uitslag doet vermoeden. Maar waar de thuisclub heel effectief was mistte VHK te veel goede mogelijkheden. Roy Rook wist namens VHK te scoren.

Vijfde klasse G

Alcides – Steenwijk 3-2

Door de nederlaag zit vv Steenwijk wat nacompetitie betreft even in de wachtkamer. Robert van der Leij en Joran Bosma wisten namens vv Steenwijk te scoren.

Steenwijker Boys - SVBS 77 2-1. 

De thuisclub had geluk dat SVBS in de eerste 20 minuten het vizier niet op scherp had staan. Tim Grasmeijer en Gerald Kloeten wisten vervolgens de Boys aan een voorsprong te helpen. Glenn Heuvelman deed wel wat terug maar de 2-1 overwinning maakte het dat de Boys zicht heeft op een prijs.

Espel – Blokzijl 6-0. 

Door de pittige nederlaag nadert Blokzijl de 100 tegen treffers

Zondag

Tweede klasse

Dalen – VENO 3-4. 

VENO behaalde een knappe overwinning in Dalen. De nummer drie van de ranglijst werd met 4-3 verslagen. Stefan Vis, Roy Visscher en twee treffers van Frank Post bezorgden VENO de winst.

Derde klasse D

Trinitas – Oldemarkt 4-8. 

Stijn de Jong en Wouter van der Vegt bezorgden Trinitas een nare middag. Beiden wisten vier maal te scoren.

Steenwijkerwold – Sweel 2-1 

Voor Steenwijkerwold gaat het een spannende slotfase worden in de strijd om de nacompetitie. Jan Oord en Colin Peelen scoorden in het duel tegen Sweel.

Oranje Zwart was vrij

Vierde klasse A

BEW – Zandhuizen 3-0. 

Daan Pit en twee maal Ramon Wink bezorgde BEW een 3-0 winst. Daarmee heeft het directe handhaving nog in eigen hand. Zeker gezien het zware programma van concurrent VWC.

Steenwijker Boys – Kraggenburg 1-0. 

De Boys vergat de kansen af te maken maar had aan een treffer van Samet Cankaya voldoende voor de terechte winst. Daarmee heeft het directe promotie nog in eigen hand.

Vijfde klasse A

Giethoorn- Scheerwolde 6-2 

Giethoorn blijft het goed doen. Milay Ramos was met drie treffers de grote man aan de kant van de thuisclub. Julian Bakker (twee maal) en Koop Bijl waren de andere doelpuntenmakers. Voor Scheerwolde scoorden Cristian Moldovan en Patrick Punter.

IJhorst – Kuinre 3-1 

Ondanks een treffer van Mike Boerstra verloor Kuinre de topper. Na een 1-1 stand halverwege was IJhorst de betere ploeg

Fochteloo - Blankenham 6-0 

Blankenham verloor met ruime cijfers en passeerde daarmee de grens van 100 tegendoelpunten.


De avond van BGL is goed bezocht
BuitenGewoon Leefbaar organiseert succesvolle thema-avond over alcohol en drugs in Steenwijkerland Algemeen 5 uur geleden
Ina Haveman -
Raadspraat deel zes door Ina Haveman Politiek 6 uur geleden
Riet is wintergoud
Meer inzicht in wisselende waterpeilen nodig voor natuuropgave De Wieden Steenwijkerland 8 uur geleden
Het verloren transport
Laatste film van dit seizoen: 'Het verloren transport' in Filmhuis Oldemarkt Cultuur 10 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop 23 uur geleden
Afbeelding
Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK Sport 15 apr, 17:18