Actie Patrick de Pente
Actie Patrick de Pente Foto: Jacob Westra

Mannenvoetbal van 21 en 22 mei: Giethoorn kan nog nacompetitie halen

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - De komende weken gaat het spannend worden. Enkele ploegen uit Steenwijkerland kunnen nog nacompetitie halen. Giethoorn is daar misschien één van want het versloeg Kuinre in eigen huis met duidelijke cijfers.  

Zaterdag eerste klasse E

Olde Veste – Balk 5-1 (2-1) 

Op basis van de tweede helft was de overwinning meer dan verdiend. Voor de rust ging OV mee in het fysieke spel van de tegenstander. Dave Kuurman, Maikel Toeter, Jeffrey Dijkstra, Jules Kwant en Hessel Eikelboom wisten voor OV te scoren.

Derde klasse A

Workum – Willemsoord 8-0

Willemsoord is, na een verblijf van 7 seizoen in de derde klasse, officieel gedegradeerd. Na de forse nederlaag bij Workum heeft de ploeg, met nog twee duels te gaan, 7 punten achterstand op Tonego.

Vierde klasse D (Oost)

VHK – Wijthmen 0-0 

VHK verspeelde dure punten. De thuisclub kreeg een behoorlijk aantal kansen maar wist deze niet te verzilveren. Door het gelijke spel staat VHK nu vierde op de ranglijst.

Vijfde klasse G

Steenwijk – VVAK 3-0 

Twee treffers van Brian Meerwijk en één van Winchell Keus bezorgden Steenwijk een mooie overwinning. Als het komende een goede uitslag neer zet tegen VWC kan het nog wel eens in aanmerking komen voor de nacompetitie.

VCG - Steenwijker Boys 8-1 

Steenwijker Boys zag het toetje via een dikke zeperd in rook op gaan. Kevin de Vries wist namens de Boys nog wel te scoren.

SVBS 77 – Espel 3-2

SVBS pakte een mooie overwinning en haakt aan bij de middenmoot. Roy van der Belt (twee maal) en Clenn Heuvelman wisten de overwinning gestalte te geven.

Blokzijl – Alcides 0-2 

Blokzijl heeft het de nummer drie van de ranglijst wel lastig weten te maken maar meer zat er ook niet in. De ploeg uit Meppel vertrok via een 2-0 overwinning met drie punten in de tas.

Zondag

Tweede klasse

VENO – Oerterp 2-1 

VENO won terecht maar het ging moeizaam. Roy Visscher en Frank Post scoorden namens de thuisclub. Guido Wind moest met een tweede gele kaart vroegtijdig douchen

Derde klasse D

Oldemarkt – Ruinen 2-2 

Wouter van der Vegt toonde weer zijn instinkt. Met twee treffers hielp het de thuisclub aan een gelijkspel.

Raptim - Oranje Zwart 0-1 

Oranje Zwart stuntte weer eens want nu werd nummer drie van de ranglijst verslagen. Niels Zwiers was met de enige treffer van de wedstrijd matchwinnaar

Vierde klasse A

Ruinerwold – BEW 3-1 

BEW speelde een wedstrijd die ook in 5-5 had kunnen eindigen. Na de 0-1 van Daan Pit wist Ruinerwold effectiever met de kansen om te gaan

RKO - Steenwijker Boys 3-1 

Steenwijker Boys leed een dure nederlaag want het moest de tweede plaats op de ranglijst afstaan na de 3-1 nederlaag. Jarno Muis wist bij een stand van 2-0 nog wel tegen te scoren. Maar die treffer mocht uiteindelijk niet baten.

Vijfde klasse A

Scheerwolde – IJhorst 1-9

Patrick Punter wist de thuisclub nog op voorsprong te zetten. Maar dat had geen invloed want IJhorst haalde net de dubbele cijfers niet.

Kuinre – Giethoorn 2-5 

Giethoorn zette de opgaande lijn van de laatste weken door in Kuinre. Milay Ramos en Stijn Tuinstra zetten Giethoorn op voorsprong. Niek Hendriksen deed nog iets terug namens de thuisclub maar vervolgens wist Koos Penning de stand naar 1-4 te tillen. Sander Pit namens Kuinre en Sam Dekker van Giethoorn bepaalden de eindstand op 2-5.

Blankenham – Oosterstreek 3-2 

Blankenham behaalde de eerste overwinning van dit seizoen en staat nu op 1 punt.


Maikel Toeter heeft net gescoord
Hessel Eikelboom tekent voor het derde doelpunt
Trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter
Piet Bijker in actie als scheidsrechter bij de jeugd -
Kopduel met scheidsrechter Piet Bijker: 'Nog nooit een wedstrijd hoeven staken' Met vijf foto's 12 uur geleden
Mirjam Remijnse met haar favoriete werk
Expositie Mirjam Remijnse in Infopunt Duurzaam Doen Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
De 17e editie van Wandelfestijn St. Christoffel Steenwijkerwold is op donderdag 9 mei Sport 13 uur geleden