De vier mannen en drie vrouwen van 'Kiek oons now!'
De vier mannen en drie vrouwen van 'Kiek oons now!' Foto: Aangeleverd

Revuegroep ‘Kiek oons now!’ brengt ‘We he’m ‘t er niet over!’

· leestijd 1 minuut Cultuur

OLDEMARKT - “Wi’j heb’n er machtig veule zin an,” zegt Dirk Braad, oprichter van de Revuegroep Kiek oons now! Nadat de revue een paar keer vanwege corona niet door kon gaan, staat hij dit jaar wel weer op de kalender. De titel luidt ‘We he’m ‘t er niet over!’. Op 21, 22 en 23 oktober presenteert de revuegroep de revue drie keer in Dalzicht. De kaartverkoop start daar al op 5 oktober. 

Wat er precies in de nieuwe revue aan bod komt, wil Braad nog niet kwijt. “We willen zoveel mogelijk een verrassingseffect voor het publiek creëren,” zegt de Oldemarkter. In ieder geval zit de revue weer boordevol met sketchjes, cabaret, filmpjes en liedjes. De titel ‘We he’m ‘t er niet over!’ verraadt al wel dat het niet over de recente pandemie zal gaan. “Je kunt daar alles van vinden en het er niet over hebben. Wij stippen corona wel aan, maar gaan niet de diepte in. Onze revue moet leuk en luchtig blijven,” legt Braad uit. 

Klein leed

De revuegroep verzekert dat er weer veel te lachen valt tijdens de drie revueavonden. “We behandelen het kleine leed in Oldemarkt en leggen dat tegen het wereldnieuws aan en omgekeerd,” zegt Braad. Ook kan hij alvast verklappen dat de revuegroep een aantal spraakmakende inwoners van Oldemarkt zal uitvergroten. Verder zullen de acteurs van de revuegroep op het podium regelmatig improviseren. Braad: “We laten ons optreden ook afhangen van wie er in de zaal zit. Veel interactie met het publiek dus, dat voor sommigen even ongemakkelijk kan voelen, maar we houden het wel luchtig en zullen niemand te kakken zetten,” verzekert Braad. De revuegroep wil bovenal iedereen een leuke avond of middag uit bieden. 

Vol gas er tegenaan

De komende weken zal de revugroep nog een paar keer repeteren om de puntjes op de i te zetten. Daarvoor had de groep dit jaar minder tijd. Pas in juni werd er besloten dat de revue dit jaar door kon gaan. En niet in maart, zoals bij voorgaande editie, maar in oktober. Ook besloot de groep dit keer niet in een bijzonder of leegstaand pand op te treden, maar in Dalzicht. “We gaan er vol gas tegenaan en zijn erg gemotiveerd om er wat van te maken,” klinkt het enthousiast. 

Kaartvoorverkoop op 5 oktober

De voorverkoop van de kaarten is op woensdagavond 5 oktober in Dalzicht van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna kunnen nog tijdens de openingstijden in Dalzicht kaarten aangeschaft worden. De aanvang van de revue op vrijdag- en zaterdagavond 21 en 22 oktober is 20.00 uur. Op zondagmiddag 23 oktober start de renvue om 14.30 uur.

Poster Revuegroep 'Kiek oons now!'
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 11 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 14 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 20 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54