Wethouders Jacob Boonstra en Henk Doeven en kunstenares Bernadette Berends onthullen het ontmoetingsbankje in Dwingeloo.
Wethouders Jacob Boonstra en Henk Doeven en kunstenares Bernadette Berends onthullen het ontmoetingsbankje in Dwingeloo. Foto: Gemeente Westerveld

Tijd voor ontmoeting in Westerveld

Algemeen

Dwingeloo - Donderdag was de officiële start van de landelijke actieweek van ‘De week tegen eenzaamheid’. Wethouders Henk Doeven en Jacob Boonstra van de gemeente Westerveld presenteerden donderdag in Dwingeloo een ‘ontmoetingsbankje’ en de eerste editie van de cultuurgids, met tal van mogelijkheden om elkaar te ontmoeten.

Activiteitenprogramma voor ontmoeting 

De wethouder van ouderenbeleid Boonstra bracht de toegenomen gevoelens van eenzaamheid onder ouderen en jongeren landelijk en in de gemeente onder de aandacht. Corona heeft daar aan bijgedragen. Hij verwees naar de mogelijkheden van ontmoeten en meedoen, zoals wandelgroepen, fietsgroepen, koffiemomenten in dorpshuizen of kerken, maar ook activiteiten van de beweegcoaches. Een compleet programma staat op www.gemeentewesterveld.nl/eenzaamheid.

Cultuurgids 

Tegelijkertijd presenteerde cultuurwethouder Henk Doeven de eerste editie van de cultuurgids. Hierin staan meer dan 150 verenigingen, ateliers, musea en bibliotheken. Ook plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar vaak vrijwilligers nodig zijn. De vele Kunst- en Cultuurinitiatieven bieden naast educatie en creativiteit, de mogelijkheid om mee te doen en je onder de mensen te begeven. De gids is online te bekijken op www.gemeentewesterveld.nl/cultuurgids of op te halen bij het gemeentehuis, bibliotheken, dorpshuizen, scholen, zorgcentra en supermarkten.

Ontmoetingsbankje

Het ontmoetingsbankje staat aan de Heuvelenweg in Dwingeloo. Een mooi punt om een praatje te maken, kennis te maken of elkaar beter te leren kennen. Kunstenares Bernadette Berends (bernadetteberendsart.nl) zorgde voor de kunstafbeelding op het bankje met afbeeldingen van handen die ‘ontmoeting’ verbeelden.

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 6 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 20 uur geleden