Willemsoord kwam zaterdag in nieuwe tenues binnen de lijnen.
Willemsoord kwam zaterdag in nieuwe tenues binnen de lijnen. Foto: Gerrie van der Hogen

Opnieuw terechte nederlaag voor Olde Veste

· leestijd 4 minuten Algemeen

STEENWIJKERLAND - Olde Veste leed opnieuw een terechte nederlaag maar het meest pijnlijke was misschien de twijfelachtige rode kaart van Hessel Eikelboom. “Het ontnemen van een doelrijpe scoringskans”, luidde achteraf het oordeel.

Landelijke Vierde Divisie

AVV Swift - Olde Veste 2-0 | Olde Veste legde veel energie in de wedstrijd en deed in de openingsfase niets voor de koploper onder. Daarbij kreeg het een aantal mogelijkheden. Maar na dik een half uur spelen dwarrelde de eerste mogelijkheid voor de thuisclub op gelukkige wijze binnen 1-0. Kort voor de rust liet Swift haar klasse zien door een fout genadeloos af te straffen. Na 51 minuten viel de wedstrijd in het slot toen Olde Veste met tien man verder moest. Het team gaf de strijd niet op en kreeg ook nog een paar mogelijkheden, maar de 2-0 bleef staan.

Derde Klasse C (Oost)

Hattem - VHK 3-5 | De meegereisde VHK supporters kregen een rare middag te zien waarbij men halverwege het duel niet kon vermoeden hoe leuk de middag zou zijn. Al vroeg kwam VHK op achterstand maar nog voor de rust wist Edward Rook die ongedaan te maken. Doelman Aron Driesen moest zijn kunnen laten zien om deze 1-1 over de streep te trekken. Maar na de rust was het direct raak en leek VHK tegen een nederlaag aan te lopen 3-1. Maar op karakter knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. Mark Kroek wist via een vrije trap de 3-2 binnen te werken. De spanning was weer helemaal terug en vanaf het moment dat Roy Rook de gelijkmaker op het bord zette was er bij de supporters weer hoop. De wedstrijd was compleet omgedraaid en Christof Knobbe tekende voor de 3-4. Het slotakkoord was voor Roy Rook die de eindstand op 3-5 bepaalde.

Vierde Klasse A (Noord)

Willemsoord - Nagele | Dankzij de sponsoring van Café de Huyskamer, Woudstra Auto’s en KeeperWinkel.nl kwam Willemsoord zaterdag in nieuwe tenues binnen de lijnen. Maar de nieuwe outfit leverde echter geen punten op. Nagel was uiteindelijk met 5-1 te sterk. Bij de stand van 0-3 wist Koen Mulder namens Willemsoord te scoren.

Vijfde Klasse A (Noord)

Blokzijl - Espel 0-3 | Waar Blokzijl vorige week de wedstrijd nog spanning kon geven was Espel zaterdagmiddag een maatje te groot. Met een 3-0 overwinning stapten de bezoekers uiteindelijk van het veld. Blokzijl beëindigde de wedstrijd met 10 man doordat Jan Roozeboom met rood van het veld moest.

Vijfde Klasse G (Noord)

Steenwijker Boys - VCG 3-2 | Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van waarbij de Boys uiteindelijk terecht aan de goede kant van de score bleef. Jordy Blijham, Gerald Kloeten en Justin Torn scoorden namens de thuisclub. Doordat VCG na de pauze vol op druk naar voren zette moest de Boys het hebben van de counter. Daarin kreeg het beste kansen maar twee keer alleen voor de keeper van VCG wist de thuisclub de deur niet op slot te gooien.

NKVV - Steenwijk 3-4 | Steenwijk won dik verdiend maar mistte heel veel kansen. Na een 3-1 achterstand was er zeker het geloof nog aan de kant van Steenwijk. Toen het ging lopen was het de veel betere ploeg. Erik Oosterhuis, Jeffrey Veldberg (tweemaal) en Jurre Krist wisten namens Steenwijk te scoren in een wedstrijd die gezien de kansen ook in een veel hogere overwinning had kunnen eindigen. Steenwijk is samen met Tienderveen de enige ploeg die de volle buit uit twee wedstrijden heeft.

SVBS 77 - SC Angelslo 3-0 | SVBS was in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen de betere ploeg en drukte dat uiteindelijk ook in duidelijke cijfers uit. Richard Knobbe opende met een mooi stiftje de score voor SVBS, dat in de nieuwe shirts van hoofdsponsor Snackbar Van de Belt & Bar Café Bij Helmuth aantrad. Een goede actie van doelman Remon van Til voorkwam de gelijkmaker. Maar een eigen doelpunt en een treffer van Jesse van Dijk bezorgden SVBS een mooie en terechte overwinning. Een kwartier voor tijd viel Jessey Winters in die na twee jaar blessureleed weer terug is.

Tweede Klasse J (Noord)

VENO - LSC 1890 0-1 | VENO verloor voor de tweede keer met minimale cijfers.

Derde Klasse A (Noord)

Oldemarkt was vrij.

Read Swart - Steenwijkerwold 1-1 | Steenwijkerwold wist niet verder te komen dan 1-1 gelijkspel. De thuisclub kwam voor de rust op 1-0 waarna Wilco Stevens na de rust de gelijkmaker wist te scoren.

Steenwijker Boys - Oranje Zwart 1-1 | Oranje Zwart mocht met het puntje de handen dicht knijpen. Voor de rust waren er kansen over en weer. Maar na de rust was de Boys duidelijk de bovenliggende partij. Het had echter al een achterstand op gelopen door dat het verdedigend Stefan van Basuyen de bal in de voeten schoof. Een mooie lob betekende de 0-1. Na de rust wist de thuisclub via Hugo Prinsen op gelijke hoogte te komen. Maar vervolgens waren de kansen niet aan de Boys besteed. Zelfs een strafschop van Ata werd door de Oranje Zwart doelman Marcel Petter gestopt.

Kuinre - AVV 3-1 | Kuinre zetten de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen keurig in winst om. Ruud van der Hengel, Mike Boerstra en Sander Pit wisten te scoren.

Vijfde Klasse B (Noord)

Giethoorn - Sport Vereent 6-3 | Giethoorn werkt vanaf het eerste moment aan het doelsaldo. Waar vorige week er een 7-0 overwinning werd behaald tekende de thuisclub nu voor zes treffers. Julian bakker, Erik Koppers (drie maal), Milay Ramos en Koop Bijl tekenden voor de doelpunten. Giethoorn is nu op doelsaldo koploper in de zondag vijfde klasse B

Blankenham - Scheerwolde 3-5 | Scheerwolde wist in Blankenham er een doelpuntrijke wedstrijd van de maken. Uiteindelijk werd er gewonnen waarbij Cristian Moldovan (drie keer), Patrick Punter en Danny Potkamp de treffers voor Scheerwolde maakten.

BEW - Old Forward 4-0 | Ook BEW bleef ongeslagen want het won met 4-0 van Old Forward. De treffers kwamen op naam van Daan Pit, Bert de Bruin, Soul Pierhagen en een eigen treffer van Old Forward.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 9 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 18 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54