Afbeelding
Foto: Filmposter 'Morte a Venezia'

Filmhuis Oldemarkt vertoont ‘Death in Venice’

Cultuur

OLDEMARKT - Filmhuis Oldemarkt biedt op de laatste vrijdag van de maand een film die inspireert en waar je over na wilt praten. Op 24 februari draait het filmhuis ‘Death in Venice’. 

‘Death in Venice’ is een meesterwerk uit 1971 van Luchino Visconti, naar het boek ‘Tod in Venedig’ van Thomas Mann. Deze film wordt nog wel eens een traag tempo verweten, maar dat is nou juist het allersterkste punt van deze productie, die rust en stilte uitstraalt, weergegeven in prachtige beelden (Pasquale De Santis) van het romantische Venetië. Het gebruik van klassieke muziek (vooral van Gustav Mahler, waarop het hoofdpersonage losjes is gebaseerd), versterkt die kalmte alleen maar. Met een mooie en interessante hoofdrol van Dirk Bogarde (wellicht zijn beste) en een razend knappe van de jonge Björn Andresen, die na dit serieuze filmdebuut nooit echt is doorgebroken. 

Visconti, die samen met Nicola Badalucco het scenario schreef, geeft duidelijk een eigen draai aan het verhaal van Mann en maakt van de jongen een onbereikbaar homo-erotisch liefdesobject, dat slechts van een afstand wordt gadegeslagen. Schoonheid blijkt ongerept op zijn mooist... Geniet in alle rust van deze Italiaans/Franse klassieker en laat de opjagende buitenwereld zolang wat die is.

Adres Filmhuis Oldemarkt: De Weeren 1 in Oldemarkt. Zaal open: 19 uur, aanvang film: 19.30 uur. Toegang € 8, consumpties € 1,20, liefst pinnen. Drankjes worden in de filmzaal geserveerd, vóór en ná de film. Meer informatie: www.filmhuisoldemarkt.nl. Opgave: bericht Susanne Gabrieël via 06-23119492 of mail naar filmhuisoldemarkt@hotmail.com.

Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 8 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 10 uur geleden
Burgemeester Rikus Jager spreekt wethouder Alfred Schoenmaker toe
Alfred Schoenmaker benoemd tot wethouder gemeente Westerveld Westerveld 12 uur geleden
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37
Afbeelding
Eén huurdersvereniging voor alle huurders van Woonconcept Steenwijkerland 23 apr, 13:13
Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 23 apr, 12:00
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 23 apr, 09:54
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02