Eigen foto

Behandeling van rosacea bij schoonheidssalon Chamomilla

Partnerbijdrages

VOLLENHOVE – Schoonheidssalon Chamomilla in Vollenhove heeft ook behandelingen tegen rosacea. Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht die het meest voorkomt bij mensen vanaf 30 jaar. Opvallend symptoom is roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn.

Bij rosacea is er sprake van terugkerende aanvallen van blozen, waarbij de roodheid verergert en puistjes en bultjes te zien zijn. In de volksmond wordt rosacea ook wel couperose genoemd, maar dit is niet juist. Ongeveer de helft van de mensen met rosacea heeft ook last van oogklachten.

De meest bekende vorm is het rhinophyma, hierbij is een onregelmatige zwelling van de neus te zien. Rhinophyma komt het meest voor bij mannen en wordt vaak onterecht gezien als ‘drankneus’.

De precieze oorzaak van rosacea is complex en deels onbekend. Wat we wel weten: De barrièrefunctie van de bovenste laag van de huid is aangetast en daardoor is de huid gevoeliger en kan er een ontstekingsreactie ontstaan. Van invloed kunnen ook zijn: zonlicht, kou en wind, alcohol, koffie, stress, roken en het gebruik van vaatverwijdende medicijnen. Op welke triggers de huid reageert kan per persoon verschillen.

Rosacea een chronische huidaandoening die niet overgaat. Wel kunnen de symptomen goed onder controle gehouden worden. De schoonheidsspecialiste van Chamomilla bespreekt alle behandelmogelijkheden die bij de huid en leefstijl passen.

Door middel van laser- en/of lichttherapie kan de diffuse roodheid behandeld worden. Daarnaast kan Chamomilla een persoonlijk advies geven over de verzorging van de huid en advies geven over het voorkomen van irritatie op de huid.

De tarieven staan op www.chamomilla.nl. Rosacea kan (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Chamomilla
Voorpoort 5
Vollenhove
0527 – 205339
www.chamomilla.nl

Afbeelding
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 3 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 3 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 8 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 12 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 14 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37