Stav Vardimon achter zijn naaimachine
Stav Vardimon achter zijn naaimachine Foto: Hilda Knol

Nieuw ambachtelijk bedrijf in Steenwijk: Zeilmakerij Doek Goed

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Steenwijk is weer een mooi ambachtelijk bedrijf rijker. Stav Vardimon (53) uit Steenwijkerwold is dit jaar aan de Roomweg 4A Zeilmakerij Doek Goed begonnen.

In zijn bedrijfsunit vertelt Stav dat hij het ambacht van zeilmaker van een leermeester in Giethoorn heeft geleerd. Een opleiding hiervoor bestaat niet. Bij de Gieterse zeilmaker werkte Stav tien jaar in loondienst. Daarna runde hij als mede-eigenaar 14 jaar een metaalzetterij. “Ik was er aan toe om een eigen bedrijf te beginnen,” aldus Stav. Begin dit jaar keerde de vakman terug naar zijn oude liefde: de zeilmakerij.

Oud-Hollands ambacht

Klanten kunnen bij Stav terecht voor het maken van allerlei doeken, zoals overkappingen voor boten, hoezen voor kussens, markiezen op maat en allerlei andere toepassingen. “Het is echt handwerk, een mooi oud-Hollands ambacht,” zegt Stav enthousiast vanachter zijn naaimachine. Hij vindt het een uitdaging om met een rol doek de wens van een klant in vervulling te laten gaan. “Jouw wens hoeft niet aan bepaalde regels te voldoen, als ik achter het product kan staan, dan maak ik het graag.” Die instelling levert hem bijzondere opdrachten op. Zo heeft hij al eens een kuipkleedje gemaakt voor een zijspan van een motor, dat een hondje als passagier heeft.

Stav benadrukt nog dat hij geen zeilen voor zeilboten maakt, maar daaraan wel reparaties verricht. Stav: “Aan bestaand materiaal geef ik graag een tweede leven.” Zijn klanten zijn afkomstig uit de hele regio, maar ook toeristen die met hun boten hier afmeren, weten hem te vinden. Dikwijls zoekt Stav hen op locatie op om een reparatie te verrichten.

Bij zijn werk krijgt Stav hulp van zijn partner Jeannine Vardimon-Kwant (55). Zij verzorgt de promotie van Zeilmakerij Doek Goed. Zoon Liam (21) helpt zijn vader met sociale media en assisteert hem bij zijn ambachtelijk werk.

Dit is een partnerbijdrage van Zeilmakerij Doek Goed
www.doek-goed.nl


Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 16 uur geleden
Afbeelding
Eén huurdersvereniging voor alle huurders van Woonconcept Steenwijkerland 17 uur geleden
Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 18 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 21 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34