Carina (links) en Femmy
Carina (links) en Femmy Foto: Aangeleverd

Kruider Woninginrichting: ‘Iedere klant moet met een tevreden gevoel de deur uitgaan’

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

STEENWIJK - Wie bij Kruider Woninginrichting aan het Steenwijkerdiep over de drempel stapt, hoeft eigenlijk niet verder te kijken. Je kunt er terecht voor meubilair, raambekleding, vloeren en bedden - om maar een greep uit het assortiment te doen - maar daarbij blijft het niet. De winkel wordt in maart omgebouwd tot een mooie en complete woonwinkel, waar de bezoeker volop inspiratie kan opdoen. Hein Kruider: “Iedere klant moet met een tevreden gevoel de deur uitgaan.”

“Wij bieden voor jong en oud een compleet woonadvies en dat alles in een ongedwongen sfeer,” stelt Hein Kruider. In de winkel staan verschillende gezellige koffietafels, waar je op je gemak behangboeken door kunt bladeren, al dan niet samen met interieurstylistes Carina en Femmy. Zij helpen je graag om je weg te vinden in het enorme aanbod.

500 behangboeken

“We hebben alleen al 500 behangboeken,” vertelt Femmy. “Voor de klant is het haast ondoenlijk om die allemaal door te nemen.” Haar ervaring en inzicht zijn daarbij een uitstekend hulpmiddel. Door goed te luisteren én omdat zij precies weet wat er verkrijgbaar is, kan zij de klant op het juiste spoor zetten. “En daar komt ook nog wel eens iets verrassends uit,” lacht ze. “Behang waar iemand in eerste instantie zelf nooit aan gedacht had, maar dat toch een schot in de roos bleek.’’

Behang als eyecatcher

Vaak wordt gekozen voor een bijzonder, exclusief behang om van één wand een echte eyecatcher te maken. “Dat hoeft niet altijd fotobehang te zijn. Alleen al door het gebruik van bijzondere materialen en de patronen (bij het merk Arte vind je bijvoorbeeld behang met kurk, steentjes of schelpjes) ontstaat een geweldig effect.” Als mensen het lastig vinden om uit te vinden wat ze willen, kan het helpen om een moodboard/sfeerbeeld te maken of eventueel een 3D-tekening voor een nog completer plaatje.

Meer durven met kleur

Ze constateert dat mensen meer durven met kleur. “Mensen kiezen niet meer automatisch voor alles wit in huis.’’ De kleur groen, in allerlei tinten, is nog steeds een kleur die het heel goed doet. Femmy merkt dat natuurlijke tinten ook heel populair zijn. “Dat zie je ook terug bij de vloeren.”

Sfeervolle woonopstellingen

De enorme rollen met tapijt, die in het verleden in de winkel aan het Steenwijkerdiep te zien waren, zijn verdwenen. In de vernieuwde woonwinkel zijn wel allerhande stalen te vinden, maar ook sfeervolle opstellingen met meubels. “Je wilt eigenlijk alles laten zien, maar dat kan eenvoudigweg niet,” constateert Hein Kruider. “Gelukkig hebben we ook nog een filiaal aan de Boterweg in Tuk, waar mensen ook kunnen kijken wat er allemaal verkrijgbaar is.” 

Smart wonen

Een trend op dit moment is het zogeheten ‘Smart wonen’. En dat betekent bij zowel binnen- als buitenzonwering dat alles elektrisch bedienbaar is. “We verkopen ook veel elektrische rails. Makkelijk te bedienen als je zelf wilt bepalen wanneer de gordijnen open of dicht gaan. Zo kun je zelfs – eventueel met je stem – bepalen wanneer de Luxaflex omhooggaat en hoe laat de gordijnen dicht gaan.’” 

Moderne relaxstoelen en sta-opstoelen

Op het gebied van comfort zijn er ook voortdurend innovaties. Mooie moderne relaxstoelen en sta-opstoelen bijvoorbeeld en bankstellen met ingebouwde relaxmogelijkheid. “Ook verkopen wij zorgbedden met tilliftfunctie, die in uw eigen ledikant geplaatst kunnen worden en die toch het fijne slaapcomfort bieden dat u zelf graag wenst. Wij laten u graag de vele mogelijkheden en toepassingen hiervan zien.” 

Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 2 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 4 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 4 uur geleden
Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 11 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 21 uur geleden