Team De Boer + Ten Hoeve
Makelaardij
Team De Boer + Ten Hoeve Makelaardij Foto: Wilbert Bijzitter

Bij De Boer + Ten Hoeve Makelaardij staat de klant voorop

· leestijd 4 minuten Partnerbijdrages

De Boer + Ten Hoeve Makelaardij is één van de grootste makelaarskantoren in Steenwijk en de enige met twee makelaars. Even voorstellen: Anja Oosterhof-Bultsma en Joke Telman zijn makelaars en taxateurs. In het fraaie monumentale pand aan de Kornputsingel 12 werkt verder nog vastgoedadviseur Martijn Mennink. Freddy Oosterhof neemt de boekhouding en administratie voor zijn rekening. Anja en Freddy Oosterhof zijn samen de eigenaars. Zij vertellen graag over de laatste ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en de diensten die zij verlenen: verkoop, aankoop, verhuur en taxatie. 

Als Anja begint te vertellen over de geschiedenis van De Boer + Ten Hoeve Makelaardij komt ze tot een mooie ontdekking: “Dit jaar bestaan we 45 jaar!” Ze vertelt dat de naamdragers Egbert de Boer en Albert ten Hoeve de makelaardij in 1978 hebben opgericht. Anja Oosterhof komt zelf in 1987 in de zaak. Nadat Albert met pensioen is gegaan, heeft Anja de helft van het bedrijf overgenomen en in 2006, toen Egbert met pensioen ging, heeft zij samen met haar man Freddy de andere helft overgenomen en zijn zij sindsdien samen de eigenaars. Dat jaar voegt Martijn Mennink zich bij hen. In 2018 volgt Joke Telman. Joke en Martijn zijn beiden rond de eeuwwisseling bij andere werkgevers begonnen en brengen een schat van ervaring mee.

Verkoop 

Wie een kijkje op de website www.boerentenhoeve.nl neemt, ziet dat de makelaardij zowel woningen, als bedrijven, verkoopt, verhuurt en taxeert. Half maart bestaat dat aanbod uit 28 woningen en 17 bedrijfsobjecten. Anja vertelt: “Ons woningaanbod is heel gevarieerd: van kleine voormalige arbeiderswoning tot riante villa.” Martijn legt uit dat het werkgebied zich uitstrekt van de Kop van Overijssel tot Zuid-West Drenthe, Zuid-Oost Friesland en de Noordoostpolder. Het bedrijfsmatig aanbod van de makelaardij is te vinden op de Steenwijker bedrijventerreinen, maar ook in het centrum en omliggende plaatsen.

Woningmarkt is minder gespannen 

Martijn merkt op dat het tegenwoordig gemiddeld ongeveer een maand duurt voordat een koopwoning verkocht is. “De woningmarkt is iets minder gespannen, vorig jaar werd een koopwoning meestal meteen verkocht en vaak ver boven de vraagprijs.” Begin augustus 2022 is er een omslag. “De kopers gaan vanwege de hoge energieprijzen meer letten op het energielabel, waardoor het langer duurt om oudere, met name slecht geïsoleerde woningen te verkopen,” legt Joke uit. De woningmarkt is nog steeds krap, maar het aanbod is wel weer wat gegroeid en de woningen worden tegenwoordig voor de vraagprijs of iets daaronder verkocht. Duurdere woningen in met name Giethoorn worden nog regelmatig door kopers uit het Westen van Nederland gekocht. Door de opkomst van het thuiswerken zoeken mensen, die zich eerst op Zwolle richten, nu ook in de regio Steenwijk. De goede bereikbaarheid dankzij de A32 en het NS-intercitystation, de vele voorzieningen zoals een ruim winkelaanbod, bioscoop, theater, horecagelegenheden en de prachtige omgeving maken deze regio des te aantrekkelijk. Joke benadrukt: “Tachtig procent van het aanbod verkopen wij aan mensen uit de regio.” Ze merkt daarbij op dat het voor jongeren nog steeds lastig is om een woning te kopen. Zij willen graag in de kernen van Steenwijkerland blijven wonen. Ouderen daarentegen willen het liefst in het centrum wonen op de begane grond. “De marktpartijen spelen daar wel op in, maar het kost tijd. Het is bovendien vanwege de stikstofproblematiek onzeker of in de toekomst nieuwbouwplannen gerealiseerd kunnen worden.”

Verrassend groot aanbod nieuwbouwwoningen 

Het aanbod van nieuwbouwwoningen bij De Boer + Ten Hoeve Makelaardij is momenteel verrassend groot. Anja kan maar liefst vier projecten in Steenwijk noemen. Het project ‘Noorderveste’ omvat 14 koopappartementen. Deze worden gebouwd op de plek van de voormalige bibliotheek. “Er zijn nog slechts drie gasloze appartementen beschikbaar,” aldus Anja. Een ander uniek project ligt aan het Stationsplein. Martijn: “Dit voormalige ‘Ondernemershuis’ is omgebouwd tot een luxe appartementencomplex.” Van de tien loft-achtige appartementen zijn er al twee verkocht en drie onder optie. Vooral de generatie tussen de 45 en 70 jaar toont hierin interesse. Vanaf mei of juni trekken de eerste kopers erin. Ze zullen zelf de afbouw van hun appartement verzorgen. Het derde project van De Boer + Ten Hoeve Makelaardij heet ‘SteenStaete’. In het voormalige Rabobank gebouw worden 14 appartementen en vier penthouses gerealiseerd. De verkoop van deze gasloze appartementen is reeds gestart. Het vierde project, dat nog niet op de site staat, bevindt zich aan de Meppelerweg. Op de plek van de voormalige tapijtfabriek ‘Betap Crilux’ verrijzen 250 woningen, waaronder koopwoningen en sociale huurwoningen. Het project bevindt zich nog in de planfase. “In de loop van 2023 wordt over dit plan meer bekend,” vertelt Martijn.

Wie liever wil huren, vindt bij De Boer + Ten Hoeve Makelaardij meerdere mogelijkheden, zowel wat woningen als bedrijfsobjecten betreft. Het aanbod wisselt per maand en is zeer divers. “Van bovenwoning tot kapitale villa en van grote bedrijfspanden tot een garagebox,” aldus Anja .

Taxaties 

Het opstellen van taxatierapporten is een belangrijke service van De Boer + Ten Hoeve Makelaardij. De taxateurs hebben zich gespecialiseerd in objectieve taxaties voor een hypotheek, aan- en verkoop, huur en verhuur, verbouwing of nieuwbouw, boedelscheiding, verzekeringen en de belastingdienst. Daarbij kan het om woningen, maar ook om bedrijfsmatig vastgoed zoals winkelpanden, kantoren , bedrijfsruimtes, loodsen of garages gaan.

Ontzorgen Het dienstenpakket van De Boer + Ten Hoeve Makelaardij is dus uitgebreid en compleet. De makelaardij onderscheidt zich door haar aanpak. “Bij ons staat de klant voorop,” benadrukt Anja. Daarmee bedoelt ze dat de medewerkers te vertrouwen zijn en respectvol omgaan met de klant. “We zijn ons er van bewust dat er bij verkoop door bijvoorbeeld overlijden of scheiding veel emoties los kunnen komen.” Realistisch en eerlijk zijn de makelaars ook. “Onze prijzen zijn marktconform, we vragen geen torenhoge prijzen, om daarna flink te zakken.” Verder streeft de makelaardij erna om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. De medewerkers nemen alle tijd voor het opstellen van de koopovereenkomst en wikkelen de zaken tot het laatste detail af, dus ook dat ontbrekende keukenblokgreepje. Die aanpak loont, want De Boer + Ten Hoeve Makelaardij merkt dat kopers terugkomen bij een volgende koop, verkoop of taxatie. Dat De Boer + Ten Hoeve Makelaardij is aangesloten bij de NVM en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) geeft aan dat de deskundigheid en integriteit van de medewerkers hoog zijn.

NVM Open Huizen Dag 

De makelaardij biedt hun verkopers de mogelijkheid mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag. De eerstkomende is op zaterdag 1 april. Omdat woningen nog steeds snel verkocht worden, zal het aanbod op die dag waarschijnlijk niet groot zijn.

Anja besluit: “Ook benieuwd naar onze werkwijze? Dan nodigen wij u van harte uit om een vrijblijvende afspraak te maken waarbij wij onze diensten onder het genot van een kopje koffie of thee verder kunnen toelichten.”

Dit is een partnerbijdrage van De Boer + Ten Hoeve Makelaardij
www.boerentenhoeve.nl

Anja Oosterhof (links) en Joke Telman
Martijn Mennink
Het hele team van De Boer + Ten Oever Makelaardij, vlnr: Freddy Oosterhof, Martijn Mennink, Anja Oosterhof en Joke Telman
Het monumentale pand van De Boer + Ten Hoeve Makelaardij bevindt zich aan de Kornputsingel
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 9 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 9 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 14 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 18 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 20 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37