De Grote Vuurvlinder
De Grote Vuurvlinder Foto: Philip Friskorn

Twee keer natuur in de spotlights

Steenwijk

STEENWIJK/OLDEMARKT - Op woensdag 17 november 2021 vormt de Bibliotheek Steenwijk het decor van de presentatie van het boekje Horen Zien Vliegen. De foto’s uit dit boekje zijn van Philip Friskorn, de gedichten van John Koreman. In de Bibliotheek Oldemarkt verzorgt dezelfde natuurfotograaf Philip Friskorn op maandag 22 november 2021 de lezing Het Land van de Grote Vuurvlinder.

Boekpresentatie Horen Zien Vliegen
In het boekje Horen Zien Vliegen is een hoofdrol weggelegd voor vogeltjes (het roodborstje) en vogels (de zeearend). Liesbeth Pit, voorzitter van IVN Vogelwerkgroep Noordwest Overijssel en Herma Rijkeboer van de Bibliotheek Kop van Overijssel nemen de eerste exemplaren in ontvangst. Aansluitend volgt een korte uiteenzetting met enkele foto’s en gedichten. De boekpresentatie is van 14.30 tot 15.30 uur op de eerste verdieping van de Bibliotheek Steenwijk. Het boekje is verkrijgbaar via info@skylark.nl en boekwinkels in Oldemarkt, Steenwijk, Wolvega en Meppel.

Lezing Het land van de Grote Vuurvlinder
Op 22 november 2021 verzorgt Philip Friskorn van 19.30 tot 21.15 uur de lezing Het Land van de Grote Vuurvlinder in de Bibliotheek Oldemarkt. Tijdens deze lezing neemt hij de aanwezigen mee op een tocht door vier seizoenen in Noordwest Overijssel en Zuidwest Fryslân. Naast de hoge gronden vind je in dit gebied het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa. Ofwel het land van de grote vuurvlinder, die nergens anders ter wereld voorkomt.

Aanmelden
Deelname aan de boekpresentatie en/of lezing is gratis. Interesse? Kijk dan voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda. Let er bij het aanmelden op dat beide activiteiten alleen op vertoon van een coronabewijs bijgewoond kunnen worden. Ook is het verplicht bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Eenmaal op de stoel mag het mondkapje af.

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34