Vertegenwoordigers van de vier samenwerkende partijen zetten hun handtekening
Vertegenwoordigers van de vier samenwerkende partijen zetten hun handtekening Foto: Aangeleverd

Intentieovereenkomst 13 woningen aan de Kalverstraat in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - De gemeente Steenwijkerland, woningcorporatie Wetland Wonen en projectontwikkelaar Junco zetten op woensdag 8 december 2021 hun handtekeningen onder de intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van 13 sociale huurappartementen op de voormalige Scheer en Foppen-locatie aan de Kalverstraat in Steenwijk. De overeenkomst is het startschot voor de uitwerking van het ontwerp en de planologische procedures. De komende periode zullen de partijen de omwonenden informeren en betrekken bij de plannen. 

Het voormalige winkelpand aan de Kalverstraat is in het bezit van projectontwikkelaar Junco en staat sinds 2019 leeg. Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wetland Wonen: “Duurzame en betaalbare woningbouw is heel belangrijk. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren. In de huidige markt is het niet altijd makkelijk om hier een geschikte locatie voor te vinden, de bouw van koopwoningen heeft immers een hoger rendement. Ik ben daarom blij dat projectontwikkelaar Junco en de gemeente Steenwijkerland bereid zijn om samen met ons op deze mooie locatie sociale huurappartementen te gaan bouwen.”

Samen zorgen voor fijn en betaalbaar wonen in Steenwijk
Jaarlijks worden prestatieafspraken gemaakt tussen de gemeente, de woningcorporatie en de huurdersvereniging. Een van deze afspraken is samen te kijken naar de bouw van sociale huurwoningen in Steenwijk. Wethouder Marcel Scheringa: “We zien dat de behoefte aan fijne en betaalbare woningen groot is, ook in Steenwijk. De bouw van 13 twee- en driekamerappartementen voor verschillende doelgroepen, waaronder ouderen, is dan ook zeer welkom. Zeker op deze centrale locatie, waar de winkelstraat om de hoek ligt en verschillende voorzieningen in de buurt zijn. Bovendien krijgt het pand hiermee een mooie, nieuwe invulling.”

Vervolgstappen
De ondertekening van de intentieovereenkomst vormt het startschot voor de uitwerking van het ontwerp en de planologische procedures. De partijen verwachten begin 2022 te starten met de procedures en zullen de komende periode de buurt informeren en betrekken bij de plannen:

Foto-bijschrift: Wethouder Marcel Scheringa (gemeente Steenwijkerland), Marcel Timmerman (directeur-bestuurder van woningcorporatie Wetland Wonen en Bob van der Zwaag en Mark Schrijver (directeuren bij projectontwikkelaar Junco) zetten hun handtekeningen onder de intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van 13 sociale huurappartementen aan de Kalverstraat in Steenwijk.

Wilfried Godschalk behaalt de beste persoonlijk moyenne
Overduidelijke overwinning van team Boeve Afbouw in derby tegen BV Steenwijk Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Groot feest met "Die Dorfplatzmuzikanten" in de Veldkei Cultuur 4 uur geleden
De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout
Interview: Johan Bredewout is veertig jaar dirigent van Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank Cultuur 6 uur geleden
Olde Veste - Jubbega eindigde op 21 januari in 4-0
Update met reactie bestuur Olde Veste: Jubbega trekt zich terug uit competitie: Olde Veste zakt naar tweede plaats Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Moment Design Collectief viert nieuwe naam Feel it! met gratis fotosessies Steenwijkerland 8 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon ter gelegenheid van 80e verjaardag: Overzichtstentoonstelling fotograaf Rutger ten Broeke uit Baarlo bij Museum Hilversum Cultuur 8 uur geleden
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Vanwege grote belangstelling tweede lezing Sjef Damhuis op 29 april over Einsatzkommando van Steenwijk Steenwijkerland 21 uur geleden
Piet Bijker in actie als scheidsrechter bij de jeugd -
Kopduel met scheidsrechter Piet Bijker: 'Nog nooit een wedstrijd hoeven staken' Met vijf foto's gisteren
Mirjam Remijnse met haar favoriete werk
Expositie Mirjam Remijnse in Infopunt Duurzaam Doen Cultuur gisteren