Locatiebeheerder Annette Rozendal uit Steenwijk
Locatiebeheerder Annette Rozendal uit Steenwijk Foto: Aangeleverd

Van collega tot collega: Angelica Braam interviewt Annette Rozendal

· leestijd 2 minuten Steenwijk

STEENWIJK - Nu de repetities van koren en orkesten na 17.00 uur niet meer zijn toegestaan, heeft dirigent en journalist Angelica Braam haar tijdelijke baan als coronastester bij GGD IJsselland weer opgepakt. Deze week heeft zij een praatje met collegatester en locatiebeheerder Annette Rozendal uit Steenwijk.

Sinds 9 december is de teststraat in Steenwijk weer open. Blij mee?
“Ja tuurlijk! Voor mij lekker dichtbij, maar ook voor de mensen uit Steenwijk en omgeving handig, want vooral voor oudere mensen die getest moeten worden is het toch beter als een locatie in de buurt zit.”

Je bent locatiebeheerder van deze teststraat, wat houdt dat in?
“Ik moet ervoor zorgen dat de locatie en schoon en netjes blijft, bestellingen doen, voorraden aanleggen en aanvullen, indien nodig sneeuwvrij maken, dus alles wat met het gebouw en omgeving te maken heeft valt onder mijn verantwoording.”

Afgelopen zomer was het loeiheet en liep de temperatuur richting de 40 graden in de locatie. Hoe is de temperatuur nu?
“Oh prima hoor, we hebben kacheltjes in de testruimte en als je je warm aankleedt heb je nergens last van. In de personeelsruimte is het altijd lekker warm en in de zomer koel.”

Je werkt al vanaf het begin van de coronapandemie als coronatester. Wat deed je hiervoor?
“Ik was tandartsassistente en heb in de orthodontie gewerkt. Vlak voor ik bij de GGD ging werken was ik werkeloos en heb ik gesolliciteerd als bemonsteraar (coronatester, red). Het was een hectische tijd en het testen stond toen nog in de kinderschoenen, maar al doende leert men. Eerst aan de Ceintuurbaan in Zwolle, en daarna ook in Steenwijk.”

Was je niet bang om het coronavirus op te lopen tijdens het testen?
“De eerste twee maanden was ik best wel bang, later werd dat wel een stuk minder. We zijn goed beschermd en als je de hygiëne maar goed in acht neemt, valt het wel mee.”

Je bent een geboren en getogen Steenwijkse, zie je veel bekenden in de teststraat?
“Ja hoor, best wel. Maar ik blijf professioneel en als ze een praatje willen maken dan kan en doe ik dat, en anders blijft het alleen bij het testen. Vertellen dat een bekende zich heeft laten testen doe ik niet en mag ook niet.”

Nog vreemde dingen en situaties meegemaakt de afgelopen anderhalf jaar?
“In het begin natuurlijk veel angstige en bange mensen. Ondertussen is bijna iedereen wel meerdere keren getest, dus dat valt nu wel mee. Of mensen die op Facebook lezen dat ze een chip geïmplanteerd krijgen of gereset worden. Allemaal al meegemaakt. Maar ook hele simpele dingen als bijvoorbeeld een enorme snottebel die aan de swab (teststaafje, red.) hangt en die je dan met goed fatsoen in het testbuisje moet zien te krijgen...”

Waar gaat het met de corona naar toe? Werk je hier in 2022 nog?
“Het testen blijft voorlopig nog wel. Zeker nu die Omikron-variant de kop op steekt.  Dus ik blijf nog wel even bezig, maar of ik dit werk over een of twee jaar nog doe, dat weet ik niet. Misschien wordt het dan ook wel tijd voor wat anders. Het is ook een komen en gaan van collega’s en met de ene kun je beter overweg dan met een andere, maar het werk zelf veranderd niet en als je het meerdere dagen achter elkaar doet is het best wel geestdodend.”

Moet je nog werken met kerst?
“Ja! En echt heel leuk want mijn dochter werkt ook bij de GGD als tester en samen gaan we Tweede Kerstdag werken in IJsselmuiden. We hebben dit bewust samen gepland. Fantastisch toch?”

Lees op de website meer verhalen van GGD-werknemers.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 14 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26