Opnames Mieuwjaarsconcert in De Meenthe. Ook dit jaar, dankzij corona, zonder publiek
Opnames Mieuwjaarsconcert in De Meenthe. Ook dit jaar, dankzij corona, zonder publiek Foto: Wilbert Bijzitter

Nieuwjaarsconcert in De Meenthe zonder publiek

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - De Meenthe trakteert op zondag 2 januari de inwoners van Steenwijkerland op een Nieuwjaarsconcert. Zij kunnen daarbij niet live aanwezig zijn. De SLOS zendt het programma uit en ook via internet kan het gestreamd worden. 

Vorige week al werden de opnames gemaakt voor het Nieuwjaarsprogramma, dat zondag vanaf 14.00 uur werd uitgezonden. Han Evers begint dat programma met een praatje buiten voor het theater. Daarna neemt presentator Alko Tolner het binnen in de Theaterzaal van hem over. Hij kondigt pianist Harold Kooij aan. Toepasselijk opent deze Steenwijker het nieuwjaarsconcert al improviserend met ‘Music’. 

Improviseren
Tegen presentator Alko Tolner zegt de pianist dat hij ook moest improviseren bij het samenstellen van het nieuwjaarsconcert. De tachtig orkestleden van het Jeugdsymfonieorkest Vuurvogel uit Zwolle kon hij niet meenemen. Wel mocht hij drie talenten uitnodigen. Dat zijn Victor Beck (14) uit Havelte op de accordeon, harpiste Megan van Uffelen (16) uit Zwolle en violiste en zangeres Bente van der Steen (13) uit Genemuiden. Bente laat zich door haar opa Hans begeleiden terwijl zij het lied ‘My heart will go on’ van Céline Dion zingt. Tussen de muzikale bijdragen door treedt het theaterduo Piepschuim op. Robbert Burger en Rob Koekoek haken aan bij de coronacrises door hun liedje ‘Toiletpapier’ te zingen. Na afloop spreekt burgemeester Rob Bats de toeschouwers nog toe. “Het jaar 2021 kende veel ups en downs, laten we nu onze zinnen zetten op de toekomst, met een leven zonder de rem erop, laat dat onze stip op de horizon zijn.” Aan het begin van de uitzending komt ook nog cultuurwethouder van Steenwijkerland Trijn Jongman aan het woord. Zij wenst Steenwijkerland ‘een cultureel 2022’ toe. Monique de Boer van De Meenthe geeft bovendien een overzicht van komende voorstellingen.