Jannes Mulder en Bas Ardesch van Bas Media
Jannes Mulder en Bas Ardesch van Bas Media Foto: Aangeleverd

Bingo is succes: ruim 1.200 deelnemers

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - De bingo zondagmiddag vanuit De Meenthe is een groot succes. Ruim 1.200 deelnemers volgen het programma via de SLOS of streamen het via internet. Bennie Daan uit Steenwijkerwold wint een golden ticket: dit jaar mag hij zoveel voorstellingen in De Meenthe bekijken als hij wil.

Gekleed in een kek rood colbertje presenteert Jannes Mulderde bingo vanuit de studio in De Meenthe. In een vlot tempo leest hij de nummers van de balletjes voor die hij uit de molen laat vallen. Trots vertelt hij dat maar liefst 1.234 mensen meedoen. Die komen niet alleen uit Steenwijkerland blijkt als Jolanda Prins uit Vriezenveen “Bingo!” roept. Zij heeft de hele bingokaart vol van de eerste ronde en wint elke week gratis autowassen bij Kreuze in Steenwijk. “Als je elke week naar Steenwijk gaat rijden, moet je er geld bijleggen,” concludeert Mulder nuchter. Hij biedt de vrouw daarom een alternatieve prijs aan. “Jij krijgt vier bioscoopkaarten en mag met twee personen uit eten in Steenwijk en op de terugweg ook nog gratis jouw auto wassen,” klinkt het vrolijk. Mulder laat de bingomolen nog eens draaien. Nelly Luitjes heeft daarna de hele kaart afgestreept en wint een jaar lang gratis autowassen. Gelukkig woont zij in Steenwijk en is ze in het bezit van een auto.

Overige prijswinnaars
Aan het eind van de tweede ronde wint Bennie Daan uit Steenwijkerwold de tweede hoofdprijs: een golden ticket van De Meenthe. “Als je naar ‘Terug naar Steenwijk’ wilt, dan weet je dat je al een kaartje hebt,” zegt zijn plaatsgenoot Mulder. Bij beide rondes winnen nog twee andere mensen prijzen. Dat zijn in de eerste ronde: derde prijs: Vesta Kerkhoff uit Steenwijk en tweede prijs: Tim van Beelen uit Steenwijk. In de tweede ronde wint Wiecher uit Willemsoord de derde prijs en Ivan Dummer uit Steenwijk de tweede prijs. Zij winnen cadeaubonnen van Kruider en Vestingstad Steenwijk en bioscoopbonnen van Luxor.

Intermezzo’s 
Op de momenten dat Roland Lugtmeijer de bingokaarten van de winnaars controleert, krijgen de toeschouwers leuke intermezzo’s te zien. Zoals de van te voren opgenomen interviews van journalist Don van Veen met Steenwijkerlanders die afgelopen jaar in het nieuws kwamen. Gedichten, muziek en een toespraak van burgemeester Rob Bats completeren het programma.