De mini die kopers van een Staatslot konden winnen
De mini die kopers van een Staatslot konden winnen Foto: Aangeleverd

Klant Primera Steenwijks Boekhuys wint met Staatslot ‘halve’ Mini

Steenwijk

STEENWIJK - Een klant van Primera Steenwijks Boekhuys wint met Staatslot ‘halve’ Mini.

Richard Bollema van Primera Steenwijk legt uit dat de winnares de prijs niet hoeft te delen met de koper van het andere lot. “Beide winnaars krijgen een bedrag van 15.111 euro belastingvrij op hun rekening gestort.” De vrouw, die niet met haar naam in de krant wil, had in december een straatje van tien halve loten gekocht. Op een daarvan viel dus de prijs. Ze had de loten met twee anderen gekocht. Zij verdelen ook de prijs: alle drie dus ruim 5.000 euro.

Enorm blij
Om Richard en zijn werknemers te bedanken, is de vrouw vorige week opnieuw langsgekomen om hen te trakteren op iets lekkers. “Ze was enorm blij,” aldus Richard. De winkelier is zelf ook tevreden over het aantal oudejaarsloten dat hij verkocht heeft. “Onze winkel was dicht wegens de lockdown, maar aan onze afhaalbalie konden we nog redelijk wat loten verkopen, hoewel dat er wel wat minder dan voorgaande jaren waren.”

Om de verkoop van de oudejaarsloten te stimuleren, mocht Richard van de Staatsloterij een van de in totaal 200 te winnen Mini’s voor zijn deur zetten. En dat heeft gewerkt, blijkt nu.

Het verloren transport
Laatste film van dit seizoen: 'Het verloren transport' in Filmhuis Oldemarkt Cultuur 3 uur geleden
Wilma Wuite met haar boek 'IJskelder'
Wilma Wuite uit Giethoorn staat op shortlist The Indie Awards: 'Ik ben flabbergasted' Cultuur Insta-Dekop 16 uur geleden
Afbeelding
Acro dames SV Giethoorn SE door naar halve finale NK Sport 19 uur geleden