Paula Bierma (links) en Sandra Lampe
Paula Bierma (links) en Sandra Lampe Foto: Aangeleverd

Nieuw in Steenwijk: de groepscursus Grip & Glans

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Vanaf 30 maart start de groepscursus Grip & Glans in Steenwijk. Dat is een gratis cursus van zes wekelijkse bijeenkomsten voor iedereen van 55+ die op zoek is naar een beetje meer glans en contacten in het leven. De cursus wordt verzorgd door buurtwerkers Sandra Lampe en Paula Bierma van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop. Grip & Glans valt onder het programma ‘Samen in Beweging’, waar de gemeente Steenwijkerland aan deelneemt. 

Over Grip & Glans
Als je ouder wordt, verandert soms je leefsituatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling of verlies van dierbaren. Door dit soort veranderingen kun je de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op het leven en om het leven een beetje meer glans te geven. Sociaal Werk De Kop biedt daarom vanaf eind maart de groepscursus Grip & Glans aan, voor iedereen die daar wel beetje hulp bij kan gebruiken. “Met deze cursus bieden we ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om je tijd prettiger in te vullen en in het aanleren van vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans van je eigen leven. En we willen er vooral ook een fijne groepscursus van maken, waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt!” aldus Sandra en Paula.

Schijf van vijf om prettig te leven

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren om het leven wat meer glans te geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. Concrete onderwerpen zijn:

Gezondheid, positief zijn en blijven;

Leuke bezigheden, initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;

Affectiesamen met anderen zijn en vriendschap;

Netwerken, nieuwe mensen leren kenen;

Sterke punten, persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen.

Praktische info en aanmelden

De cursus gaat van start op woensdag 30 maart, vervolgens iedere woensdag in april en de laatste cursusochtend is dan op dinsdag 3 mei. Eind juni volgt er nog een terugkomochtend. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur en zal zijn van 9.30 tot 12.00 uur. De groepen zullen uit maximaal tien personen bestaan. Iedere cursist krijgt de eerste bijeenkomst een mooi uitgevoerde werkmap. De cursus vindt plaats in de Kroonzaal van Zonnekamp, Oyershoeve 1 in Steenwijk. 

Aanmelden kan vanaf 15 maart via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Na de zomer zal ook op andere plekken in de gemeente een groepscursus Grip & Glans gepland worden.

-

Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 17 uur geleden
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Eén huurdersvereniging voor alle huurders van Woonconcept Steenwijkerland 19 uur geleden
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 23 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop gisteren
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34
Afbeelding
2023 stabiel jaar voor Vitens, ondanks weersextremen Algemeen 22 apr, 15:14
Henk Raggers
Henk Raggers staat aan kop in het Jos Verheijen Memorial toernooi Sport 22 apr, 12:01