Afbeelding
Foto: Aangeleverd

DYKA viert 65-jarig bestaan met open dag op 14 mei

Steenwijk

STEENWIJK - DYKA Nederland bestaat dit jaar 65 jaar. Om dat te vieren houdt de producent en leverancier van kunststof leidingsystemen een Open Dag. Iedereen die benieuwd is hoe deze producten gemaakt worden, is welkom om een kijkje te komen nemen in het bedrijf aan de Produktieweg 7 in Steenwijk. 

De Steenwijkers Albert van Dijk en Jan Katers zijn de oprichters van Dijka. Die bedrijfsnaam vormden zij door de eerste twee letters van hun achternamen achter elkaar te zetten. Samen met Katers lukte het Van Dijk om een PVC-buis met bochten te fabriceren. Het bedrijf groeide uit uit een multinationale producent van ledingsystemen voor de woning- en utilteitsbouw en de weg- en waterbouw. In de jaren 80 veranderde Dijka de bedrijfsnaam in DYKA. Momenteel heeft DYKA 600 werknemers in dienst, verspreid over 21 filialen. In Steenwijk is het met 400 werknemers de grootste industriële werkgever in de gemeente Steenwijkerland.

Inschrijven

De Open Dag op zaterdag 14 mei begint om 9.30 en duurt tot 16.00 uur. Om 14.00 uur sluiten de toegangsdeuren. “Neem samen met je familie en/of vrienden een kijkje achter de schermen van ons bedrijf en maak een vrije rondgang langs de verschillende gespecialiseerde productielocaties, opslag & logistiek en de technische dienst. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een hapje en een drankje, gezellige muziek en activiteiten voor de kinderen,” nodigt DYKA uit. Om organisatorische redenen vraagt DYKA om je op voorhand in te schrijven voor een specifiek tijdsblok. Inschrijven kan op: www.dyka.nl/65jaar. Na inschrijving voor de Open Dag ontvang je tijdig een e-mail met de praktische informatie.

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34