Rutger uit Steenwijk
Rutger uit Steenwijk Foto: Actie

Frans Duijts steunt actie van Rutger (10): de eerste duizend euro is binnen

Steenwijk

STEENWIJK - Frans Duijts was afgelopen zaterdag 7 mei in slijterij ‘Genieten bij Bert. De volkszanger kwam daar om zijn likeuren te promoten en om de actie van Rutger Koolma (10) te promoten. 

Rutger zamelt geld in voor onderzoek naar kinderkanker. Zelf lijdt de tienjarige Steenwijker ook hier aan, om precies te zijn aan acute lymfatische leukemie. Gelukkig is de overlevingskans met 98% heel hoog, maar toch is het een ziekte die je niemand toewenst. Rutger ondergaat momenteel een behandeling, die hem zwaar valt. Hij moet vaak naar het ziekenhuis en is regelmatig misselijk en moe. Drie dagen per week slechts lukt het hem om naar school te gaan.

Prinses Maxima Centrum

Frans Duijts kan de actie van Rutger wel waarderen en daarom helpt hij hem een handje in de slijterij. Van elke verkochte fles drank van Duijts draagt hij  € 3,50 af aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Die actie heeft zijn focus, zingen doet hij zaterdag niet.

Rutger streeft er naar om voor 17 augustus, zijn verjaardag, € 5000 bij elkaar verzameld te hebben. Zaterdag aan het eind van de middag heeft hij daarvan al een vijfde binnen. De actie van Genieten bij Bert loopt nog de hele maand mei door. 

Frans Duijts
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 3 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 20 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 21 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.