Henk de Jong (rechts) en Michiel Draaisma van de Odd Fellows
Henk de Jong (rechts) en Michiel Draaisma van de Odd Fellows Foto: Aangeleverd

Badeendjes-race: opbrengst voor vluchtelingen uit Oekraïne

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Op zaterdag 14 mei was er in de stad Steenwijk voor het eerst een stand te zien waarin leden van Odd Fellows en Lions loten verkochten voor de zogenaamde badeendjesrace. Beide clubs organiseren gezamenlijk op zaterdag 16 juli tijdens de opening van de Vestingfeesten deze bijzondere race. 

De opbrengst van de loterij is bestemd voor hulp aan de vluchtelingen uit de oorlog in Oekraïne en dan speciaal voor hulp in deze regio. De organisatoren werden gesponsord door drukkerij Bijzonder Druk. Dit grafisch bedrijf drukte gratis de loten en verzorgde PR-materiaal in de vorm van een groot spandoek en een mooie beachvlag met de opdruk ‘Badeendjesrace’.

Het idee van een badeendjes-race, waarin elk lotnummer gekoppeld is aan een badeendje met hetzelfde nummer, is niet nieuw maar de race zelf is wel spectaculair. De brandweer zal op de bewuste zaterdag 6000 badeendjes door middel van een hijskraantje met daaronder een zogenaamde big bag te water laten. De voor- en nadelen van verschillende locaties worden door de organisatie nog nader onderzocht, maar twee goede mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het Steenwijkerdiep of de Looijersgracht. 

Eerste prijs: elektrische damesfiets

De badeendjes zijn genummerd en de eendjes die het eerst, via een soort fuik, de finish bereiken, winnen een mooie prijs. Degene die het lotnummer kan laten zien met hetzelfde nummer als het winnende eendje wint de eerste prijs: een elektrische damesfiets met middenmotor. Daarnaast zijn er nog een aantal andere mooie prijzen, waaronder tien dinerbonnen van € 100. Van de zesduizend beschikbare loten is er al een flink aantal verkocht, maar nog lang niet alle. Daarom staat de stand met loten er de komende zaterdagen opnieuw. Bovendien probeert de organisatie ook een flink aantal loten te verkopen via de andere serviceclubs en ondernemers in de stad.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 23 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26