Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Winkel KiDiNo is vandaag geopend in Steenwijk

Steenwijk

STEENWIJK - Goos en Yolanda van Putten hebben op woensdag 18 mei hun winkel aan de Oosterstraat 25 geopend. Hierin bieden zij voornamelijk tweedehands spullen aan. Die zijn gratis voor Oekraïense vluchtelingen. Anderen betalen € 2 per artikel. 

De hoekwinkel van Goos en Yolanda aan de Oosterstraat ziet er bont uit. Op de stoep staan wat kleine meubels, een wieg en kinderfietsjes. Binnen vind je volop kleding, speelgoed en verzorgingsartikelen. Yolanda vertelt dat een groot deel van deze spullen zijn overgebleven van het ‘winkeltje’ in hun eigen schuur, waar op 30 april en 7 mei Oekraïense vluchtelingen gratis konden shoppen. Dat kunnen zij nu dus aan de Oosterstraat. Alle andere mensen mogen iets meenemen voor € 2 per artikel. 

Stichting KiDiNo

“De totale opbrengst komt in de kas van stichting KiDiNo, waarmee nieuwe hulpacties gestart worden voor de huisvesting van onze gasten uit het oorlogsgebied,” aldus Goos. KiDiNo staat voor Kinderen Dieren in Nood. Goos en Yolanda hebben zelf twaalf vluchtelingen en hun huisdieren gehuisvest in twee recreatiewoningen op Residence De Eese. 

De winkel aan de Oosterstraat 25 is geopend op woensdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. 

Yolanda van Putten
Afbeelding
Afbeelding
Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 4 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 4 uur geleden