Roel Mulder en medewerker Femke van der Zwaag
Roel Mulder en medewerker Femke van der Zwaag Foto: Hilda Knol

Mulder Kaas viert 40-jarig bestaan met jubileumactie

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Mulder Kaas bestaat 40 jaar en dat gaan eigenaar Roel Mulder en zijn vijf medewerkers komende week vieren. Klanten profiteren vanaf dinsdag 5 juli tot en met zaterdag 9 juli van een leuke jubileumactie en kortingacties.

Komende week zet Roel een grote boerenkaas in zijn winkel aan de Oosterstraat 53. Iedere klant daagt hij uit om het gewicht daarvan te raden. Degene die dat het best doet, wint een cadeaubon van € 40. Daarnaast lanceert Roel een kortingactie. “Knip de actiebon uit de krant van 5 juli en ruil hem in voor een kilo Oorspronck kaas naar keuze met 40% korting,” legt hij uit. Verder heeft de kaasvakman nog een aantal losse aanbiedingen komende week, zoals de voordelig geprijsde jubileummix bestaande uit verschillende soorten noten. 

Terugblikkend op de afgelopen 40 jaren, zegt Roel: “Ik heb mijn werk in de kaaswinkel altijd met veel plezier gedaan en dat doe ik nu nog steeds. Vooral het contact met klanten spreekt mij aan.” Hij vertelt dat hij na zijn militaire dienst een baan vond bij Nijenhuis Kaas. Hij had een winkel in de Passage, die toen nog open was. Als 24-jarige krijgt Roel de kans om de zaak over te nemen. “Het was daar in de winter te koud en in de zomer te heet en daarom zijn we na vijf jaar verhuisd toen het winkelpand aan de Oosterstraat 53 vrij kwam,” vertelt hij. Deze voormalige tapijtwinkel van Kruider heeft hij toen verbouwd en tien jaar geleden nogmaals.

Oorspronck

In de loop der jaren is het assortiment van Mulder Kaas flink gegroeid. “Wij verkochten eerst alleen Hollandse kaas, maar al gouw kwamen daar allerlei buitenlandse kaassoorten bij,”aluds Roel. In de winkel aan de Oosterstraat ging hij bovendien noten, wij, zuidvruchten en andere delicatessen verkopen. Veel vraag krijgt Roel naar de Oorspronck kaas. “Dat is een super lekkere kaas uit Noord-Holland van jong oud, onze specialiteit. Klanten die de kaas eenmaal geproefd hebben, komen daar later speciaal voor terug.” 

Kijk voor meer informatie op de site: www.mulderkaas.nl.