Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Byzantijnse viering in Clemenskerk op 28 augustus

Steenwijk

STEENWIJK - De RK H. Clemenskerk nodigt Oekraïners en Steenwijkers uit voor een Byzantijnse viering op zondag 28 augustus.

Jaarlijks op 24 augustus viert Oekraïne de Onafhankelijkheidsdag. Onder de huidige omstandigheid is er dit jaar weinig reden tot vreugde, ook niet voor de vluchtelingen die in de gemeente Steenwijkerland zijn gehuisvest. Verdriet om de slachtoffers en angst voor hoe het de achtergebleven familieleden vergaat overheersen.

Kerk-Slavische zang

De RK Kerk voelt met hen mee en wil daarom samen een mis vieren volgens de Byzantijnse ritus, zoals mensen die gewend zijn in Oekraïne. Voor de gasten zal dit een stukje Oekraïne terug in hun harten brengen. Maar ook voor de eigen kerkleden/parochianen is dit een unieke kans om kennis te maken met de Byzantijnse ritus waarbij de hele mis a capella wordt gezongen met die typisch Kerk-Slavische zang.

De mis wordt voorgegaan door celebrant Vader Harrij Sterenberg. Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor onder leiding van Grigori Sergei Sarolea zal zingenDe Liturgie van de Heilige Johannes Chrysostomus zal vrijwel volledig in het Kerk-Slavisch worden gezongen.

Samen bidden voor vrede

De RK Kerk hoopt met deze viering iets moois te bieden voor de Oekraïners in de gemeente en om samen te kunnen bidden voor vrede. De kerk ziet uit naar een indrukwekkende liturgie waar zij als kerk van het Diaconaal Platform Steenwijkerland in samenwerking met de H. Christoffelparochie haar gastvrijheid kan tonen. U bent van harte uitgenodigd deze kerkdienst bij te wonen en in verbondenheid het Christelijk geloof te beleven.

Aanvang: 11.00 uur.

Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasje Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 5 uur geleden