Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Volop vertier voor de jonge mantelzorgers in Infopunt Duurzaam Doen

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Zaterdag 25 maart hebben jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland een supertoffe middag gehad in en rond het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Deze middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd werd georganiseerd vanuit welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop.

Dit keer een gezellige en leerzame middag in het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk, waar van alles te leren en beleven is rond afval. Hoe ga je ermee om en hoe wordt het verwerkt? In groepjes gingen de kinderen op stap met een grijper en afvalzak om in de stad eens te kijken wat er zoal aan afval wordt achtergelaten en dat was veel! De middag werd afgesloten met pannenkoekenbuffet, waarvan heerlijk werd gesmuld. “De middag was weer geslaagd, de kinderen hebben genoten en wij met hun,” zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk bij Sociaal Werk De Kop. “En een mooie samenwerking met het Infopunt Duurzaam Doen met deze leuke activiteit maar ook alle tijd natuurlijk om gezellig bij babbelen met de jonge mantelzorgers. Op zaterdagmiddag 3 juni hebben we een seizoen afsluiting met jonge mantelzorgers tot en met 14 jaar vanuit de hele provincie Overijssel, in de Week van de Jonge Mantelzorger. Meer nieuws daarover volgt!”

Meer weten over jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 18 die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft.

Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op facebook, https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland. Meer info over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

Afbeelding
Afbeelding
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30