Martin van 't Veen (midden)
Martin van 't Veen (midden) Foto: Bergsma Photography

Martin van ‘t Veen is Ondernemer van het Jaar 2021: ‘We leven op een roze wolk’

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - Martin van ‘t Veen van BijzonderDruk is vrijdagavond tijdens het Business Gala in De Meenthe uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar van Steenwijkerland.

De jury laat tijdens het Business Gala weten dat zij unaniem Martin van ‘t Veen van BijzonderDruk heeft uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar van Steenwijkerland. Het bedrijf heette voorheen B’ulah Print en was een onderdeel van de B’ulah Hoeve. In 2017 is Martin zelfstandig verder gegaan. De jury roemt de ondernemer omdat hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft ervaring op te doen in zijn bedrijf. Verder vindt de jury het bedrijf maatschappelijk betrokken, duurzaam en innovatief.

Beduusd
Een dag na de uitreiking is Martin nog steeds beduusd van de eer die hem toeviel. “Ineke en ik waren eerst sprakeloos en verrast en nu zijn we heel blij!” zegt hij aan de telefoon. Nietsvermoedend was het echtpaar gisteren naar De Meenthe gekomen. “Dit kan niet, hier had ik nooit op gerekend,” zei Martin toen hij op het podium stapte. Voor zijn gevoel kwam de benoeming tot Ondernemer van het Jaar te vroeg. “We zijn nog volop aan het bouwen en groeien wat werk en mensen betreft en met heel veel projecten bezig,” legt de ondernemer uit. Daarmee bedoelt hij onder andere de bouw van een nieuw pand aan de Eesveenseweg. Dat pand wil BijzonderDruk circulair gaan bouwen met mensen uit Steenwijkerland.

Overladen met felicitaties
Op zaterdag hebben Martin en Ineke al heel veel reacties gehad. “Onze sociale media zijn ontploft, familie vrienden en mensen van Olde Veste hebben ons overladen met felicitaties, we leven op een roze wolk,” zegt Martin. Meerdere bekenden zeiden dat hij niet zo bescheiden hoefde te zijn. “Je hebt een mooi bedrijf!” is veel gehoorde opmerking. Martin gaat de prijs vieren met al zijn medewerkers. “We hebben fantastische mensen, op maandag trakteer ik op gebak!”

Jan Smit Startersprijs
Op vrijdagavond is ook nog de Jan Smit Startersprijs uitgereikt aan EMeals van Remko Piepers en Jeffrey van Hees. Deze aanmoedigingsprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is vernoemd naar de vorig jaar overleden Jan Smit, de manager van Business Club Steenwijkerland.

Wilfried Godschalk behaalt de beste persoonlijk moyenne
Overduidelijke overwinning van team Boeve Afbouw in derby tegen BV Steenwijk Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Groot feest met "Die Dorfplatzmuzikanten" in de Veldkei Cultuur 2 uur geleden
De Zeeklank met dirigent Johan Bredewout
Interview: Johan Bredewout is veertig jaar dirigent van Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank Cultuur 5 uur geleden
Olde Veste - Jubbega eindigde op 21 januari in 4-0
Update met reactie bestuur Olde Veste: Jubbega trekt zich terug uit competitie: Olde Veste zakt naar tweede plaats Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Moment Design Collectief viert nieuwe naam Feel it! met gratis fotosessies Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon ter gelegenheid van 80e verjaardag: Overzichtstentoonstelling fotograaf Rutger ten Broeke uit Baarlo bij Museum Hilversum Cultuur 7 uur geleden
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Vanwege grote belangstelling tweede lezing Sjef Damhuis op 29 april over Einsatzkommando van Steenwijk Steenwijkerland 20 uur geleden
Piet Bijker in actie als scheidsrechter bij de jeugd -
Kopduel met scheidsrechter Piet Bijker: 'Nog nooit een wedstrijd hoeven staken' Met vijf foto's 22 uur geleden
Mirjam Remijnse met haar favoriete werk
Expositie Mirjam Remijnse in Infopunt Duurzaam Doen Cultuur 23 uur geleden