Paardenbak in Blankenham
Paardenbak in Blankenham Foto: Aangeleverd

De CPB vraagt College opheldering over de locatie voor vereniging De Dijkruiters

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

BLANKENHAM - Anno 2022 is woningbouw in Blankenham is volgens de CPB kennelijk geen prioriteit voor dit College. De activiteiten van Rijvereniging en Ponyclub De Dijkruiters te Blankenham staan volgens de partij ook beslist niet op 1. Zowel de inwoners als de Dijkruiters weten na vijf jaar nog niet waar ze aan toe zijn. Sterker nog, vanuit de zijde van de gemeente blijft het al heel lang stil.

Vrijdagavond 13 mei was de fractie van de CPB aanwezig bij de jaarvergadering van Vereniging Dorpshuis en Dorpsbelang Blankenham. Tijdens de vergadering kwam ook de mogelijkheid tot woningbouw aan de orde. In 2017 zijn er afspraken gemaakt over realisatie van appartementen in de voormalige Prins Willem Alexanderschool school én aanpalend op de plaats van de huidige paardenbak.

De appartementen in de school zijn gerealiseerd maar het vinden van een passende locatie voor vereniging de Dijkruiters schijnt niet te vlotten. En dat stuit op veel onbegrip en frustratie bij de inwoners van Blankenham. En niet alleen bij de inwoners van Blankenham maar ook bij de fractie van de CPB.

Op 21 december 2021 werd er door het B&W besloten om de paardenbak Blankenham te verplaatsen naar de locatie aan de Kanaalweg te Blokzijl. Begin van dit jaar stond dat zelfs in diverse media. Maar tijdens de jaarvergadering werd meegedeeld dat ook dit plan mogelijk onuitvoerbaar is.

Vragen van de CPB aan het College

De CPB hoopt op spoedige beantwoording van de volgende vragen die gesteld zijn aan het College:

1.Waarom is het door het College genomen besluit van 21-12-2021 over de paardenbak niet uitgevoerd of hebt u dit besluite onvoldoende overwogen om uit te kunnen voeren.

2. Waarom komt dit proces – dat inmiddels al vijf jaar loopt – niet tot een afronding?

3. Wat is de rol van de gemeente bij het verplaatsen van de paardenbak, qua proces en tijd en financieel?

4. Wie is verantwoordelijk voor de uitvoering van de verplaatsing van de paardenbak?

5. Vindt u dat u zich als gemeente – College en ambtelijke organisatie – voldoende ingespannen hebt om dit proces zorgvuldig en adequaat uit te voeren?

6. Tijdens de jaarvergadering wordt gemeld dat de gemeente huiverig is voor eventuele bezwaarmakers. Maar dit kan toch nooit de reden zijn dat uitvoering van eerder genomen besluiten op de lange baan worden geschoven?

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 11 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 12 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 13 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 13 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 18 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 20 uur geleden