Harold Viscaal overhandigt het magazine aan wethouder Bram Harmsma
Harold Viscaal overhandigt het magazine aan wethouder Bram Harmsma Foto: Aangeleverd

Nieuwe app en beleefmagazine over Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn gelanceerd

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - In aanwezigheid van meer dan 70 gasten ontving wethouder Bram Harmsma op 19 mei de nieuwe toeristische app en beleefmagazine van Nationaal Park Weerribben-Wieden. 

Vroeg in de ochtend kwamen toeristisch ondernemers, aanbieders uit de culturele sector, erfgoed beheerders, vertegenwoordigers van Steenwijkerland en omringende gemeenten en de ambachten samen in Villa Rams Woerthe. De bijeenkomst startte met een netwerkontbijt vol streekproducten. Daarna vertelden wethouder Harmsma en parkdirecteur Harold Viscaal over het belang van de app en magazine voor ondernemers, inwoners en gasten van het Nationaal Park.

Aanjager van leefbaarheid en vitaliteit

Parkdirecteur Harold Viscaal deed een nadrukkelijke oproep aan inwoners en ondernemers om het Nationaal Park veel meer als samenwerkend netwerk te gaan gebruiken. “Alle betrokken partijen kunnen samen de onschatbare waarde van het gebied nog beter benutten. Dat komt niet alleen onze bezoekers ten goede, maar biedt ook nieuwe kansen voor ondernemers en de verschillende kernen in het gebied. Wij zijn als Nationaal Park Weerribben-Wieden aanjager van nieuwe initiatieven. Daarbij hebben leefbaarheid en vitaliteit van het gebied bijzondere aandacht. Een goede balans tussen natuur, economie en leefbaarheid staat voorop. Met de lancering van de toeristische app en het beleefmagazine maken we de ambitie van Nationaal Park Nieuwe Stijl vandaag tastbaar.”

E-bikes en bijzondere plekken

De app speelt een belangrijke rol in het tonen van alle bijzondere plekken in het gebied. Ook wordt het binnenkort mogelijk een e-bike te boeken. De gemeente toonde al de eerste elektrische deelfiets. Binnenkort staan die op vier locaties in het Nationaal Park. Samen met ondernemers in het gebied wordt het aantal locaties snel uitgebreid. In het nieuwe magazine staan verhalen over Giethoorn en de waterdorpen, de voormalige Zuiderzeestadjes, vestingstad Steenwijk en uiteraard het unieke karakter van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zowel app als beleefmagazine moeten bezoekers verleiden langer in het gebied te blijven en zorgen voor meer bezoekers in het voor- en najaar. De app is nu te downloaden in de verschillende appstores. Het beleefmagazine ligt vanaf komende week in heel Steenwijkerland.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest Europa. Het gebied heeft een interessante ontginningsgeschiedenis en de sporen daarvan zijn nog goed zichtbaar. De rijkdom aan flora en fauna is ongekend. Daarom heeft het gebied het Europees Diploma voor Excellent Natuurbeheer. Nationaal Park Weerribben-Wieden staat voor unieke natuur in goede relatie met de omgeving. Medewerkers en betrokken organisaties houden zich bezig met het opstarten en stimuleren van projecten die de balans tussen natuur, leefbaarheid en economie behouden en in evenwicht brengen. De toeristische app is mogelijk gemaakt door middelen vanuit gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel en de regio Zwolle.

Afbeelding
E-bike te boeken
Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 7 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 10 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 22 uur geleden
Tilko Gernaat
CPB stelt vragen aan het college over afgesloten burg in Belt-Schutsloot Politiek 27 mrt, 17:00