Modderkoekjes bakken
Modderkoekjes bakken Foto: Jolanda Terlien

BSO De Kindervilla viert Nationale ModderDag

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

OLDEMARKT - Op woensdag 29 juni is de tiende editie van ModderDag. Meer dan 160.000 kinderen in heel Nederland mogen die dag naar hartenlust met modder spelen en lekker vies worden. In Oldemarkt haken op deze zonovergoten dag 35 peuters van BSO De Kindervilla aan.

De peuters van De Kindervilla leven zich woensdag lekker uit met water, modder, zand, stro en hout. “Het is leuk voor de kinderen om eens met andere materialen te spelen,” zegt eigenaar Jolanda Terlien van BSO De Kindervilla. Vanaf een bankje in de schaduw ziet ze dat de kleintjes eerst even op gang moeten komen, maar al gauw lekker aan het kliederen zijn met water en modder. Een paar kindjes bakken taartjes van modder, terwijl anderen een zandkasteel aan het bouwen zijn of over het blote-voeten-pad rennen. Koen van Leijen (3) uit Paasloo sluipt met een gieter vol water in de richting van zijn leidster Ilse. “Ik ga haar lekker natmaken,” zegt hij ondeugend. De leidster laat zich door het jochie verrassen en krijgt de volle laag. Bij zijn volgende poging is ze alert. Met handen vol modder weert ze de waterpiraat af.

Vieze kinderen en kletsnatte leidsters

Koens moeder Ria van Leijen ziet het schouwspel glimlachend aan. “Leuk initiatief, de kinderen kunnen vandaag lekker in vrijheid spelen, je ziet ze genieten,” reageert ze. Ze vindt het ook positief dat de ouders bij de ModderDag worden betrokken en volop mee kunnen doen. “Mooi,” vindt ook Terlien, “de ouders hebben elkaar ruim twee jaar niet gezien en nu kunnen ze bijkletsen.” Op dat moment glijdt een klein meisje van de glijbaan. Lachend landt ze een modderplas. “Ik zie alleen maar vieze kinderen en kletsnatte ouders en leidsters,” stelt Terlien tevreden vast. 

Afbeelding