Pluktuin Tuk
Pluktuin Tuk Foto: Aangeleverd

Cultuurrubriek: Drie euro

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

In onze regio is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans daar verslag van.

Babyrompertje

De gemeente Steenwijkerland heeft een beetje de vorm van een babyrompertje. Kun je van zo’n gekke vorm het centrale middelpunt bepalen, nee he? Als je toch een poging waagt, dan mag je de Weerribben de navel noemen. Iets boven deze navel ligt een rustige, eeuwenoude weg; de Lage Egge bij Tuk. 

Het kronkelende weggetje wil ook helemaal geen visite, want het ligt er zo heerlijk landelijk. Je kunt er alle kanten opkijken, kilometers ver. Wat ligt de gemeente er mooi bij. Kijk, daar is de watertoren bij Thij, de Grote Kerk steekt natuurlijk boven alles uit en in de verte glinstert, nog net zichtbaar, het Steenwijker Diep. 

Lage Egge 

De weinige wandelaars en fietsers komen halverwege de Lage Egge een oase tegen, die een bezoek waard is. Het is een pluktuin en de tuin is vrij toegankelijk.

Nog mooier is het, dat er een houten schuurtje staat met alles wat je nodig hebt om zelf een boeket samen te stellen. Er staat een tafel met oude kranten, er liggen schaartjes, zelfs elastiekjes ontbreken niet. Je wandelt door de prachtige tuin, waar nu de dahlia’s beginnen te bloeien en je mag dit moois zomaar meenemen. Voor drie euro ga je naar huis terug met een prachtig boeket. 

Vertrouwen

Het geld moet je contant betalen, niet vergeten hoor, drie losse euro’s! Zoveel vertrouwen, dat beschaam je natuurlijk niet. Netjes in het bakje doen, dat spreekt vanzelf. Totdat de vorst invalt kun je hier een groeiseizoen lang je eigen boeket samenstellen. Wat een leuk uitje!

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 9 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 10 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 11 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 11 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 16 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 18 uur geleden