Belt Schutsloot gondelvaart
©Wilbert Bijzitter
Belt Schutsloot gondelvaart ©Wilbert Bijzitter Foto: Wilbert Bijzitter

Belt-Schutsloot bekent kleur in prachtige Gondelvaart

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

BELT-SCHUTSLOOT - Gisteravond voeren negen gondels door de gracht van Belt-Schutsloot. De vele toeschouwers konden bij ideale temperaturen genieten van een prachtig kleurrijk schouwspel bij deze 82e editie. Bij de allegorische gondels won de bouwgroep Goed Zat met Slapstick. 

De tweede plak was voor Step Up met de gondel Safari. ‘Walkuren van Walhalla’ van A/S United werd derde. Bij de bloemengondels won De Siepels met (B) Rock’n Piloot. Deze bouwgroep won ook de figuratieprijs. De publieksprijs was was The Incredibelts (Allgorisch) en De Siepels (Bloemen). 

Al vanaf juni werkten de negen bouwgroepen aan de gondels. Stuk voor stuk was het resultaat indrukwekkend. De toeschouwers konden zich vergapen aan imposante gondels met daarop een vliegtuig (The Incredibelts), Safari (Step Up) en zelfs het Colosseum op de gondel van The Next Level. Sommige gondels waren zo groot, dat de stuurmannen moeite hadden om ze door de bocht in de hoofdvaart te loodsen. Het sprookjesachtige plaatje werd compleet gemaakt door de bewegende delen op de gondels, de meevarende muzikanten en bijzondere lichteffecten. 

Gert Weijs krijgt opvolger

Voor voorzitter van de Christelijke Oranje Vereniging Gert Weijs was het zijn laatste gondelvaart. Hij heeft tijdens deze gondelvaart al zijn opvolger Wout van de Belt ingewerkt. Weijs kan niet precies zeggen hoeveel bezoekers er zijn geweest, maar het zijn er zeker enkele duizenden geweest. Die grote belangstelling heeft de organisatie ook te danken aan SBS6, die afgelopen donderdagavond aandacht aan het evenement besteedde. 

Op 27 augustus is er nog een gondelvaart, dan in Giethoorn. Die van Dwarsgracht vond al op 30 juli plaats. Verder kan het publiek nog genieten van corso’s in Sint Jansklooster op 19 en 20 augustus en in Vollenhove op 27 augustus.

De complete uitslag van de Gondelvaart staat op: www.gondelvaartbs.nl/gondelvaart/uitslag

Belt Schutsloot gondelvaart
©Wilbert Bijzitter
Belt Schutsloot gondelvaart
©Wilbert Bijzitter
Belt Schutsloot gondelvaart
©Wilbert Bijzitter
Belt Schutsloot gondelvaart
©Wilbert Bijzitter
Gondelvaart Belt-Schutsloot
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 6 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 7 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47