Afbeelding
Foto: Jos Bremer

Authentieke Ringrijderij Blokzijl een daverend succes

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

BLOKZIJL - De afgelopen zaterdagavond gehouden Authentieke ringrijderij is een daverend succes geworden. Elf combinaties deden mee. De combinatie van Age Kelderhuis uit Bantega won de eerste prijs.

De organisatie stond zaterdagmorgen wel een beetje in dubio of ze de ringrijderij door moesten laten gaan vanwege de voorspelde hoge temperaturen. In overleg met de medeorganisator De Friesche Aanspanning, heeft zij besloten om de ringrijderij toch door te laten gaan. Wel had de organisatie er voor gezorgd, dat er voldoende water was voor de paarden bij het opstelterrein aan de kanaalweg.

Grote publieke belangstelling

“Dat het publiek de ringrijderij had gemist, bleek wel uit de enorme belangstelling, die er voor was,” aldus Ludwig Lassche van de organisatie. Met een volle havenkolk op de achtergrond, was het weer een waar spektakel. Ook de deelnemers waren enthousiast. Dat gold ook voor de nieuwe deelnemers. Zij werden verrast door de grote publieke belangstelling. 

In totaal waren een elf combinatie te bewonderen. Er waren in totaal 40 punten te behalen, die overigens geen enkele deelnemer wist te behalen. De combinatie van Age Kelderhuis uit Bantega, geen onbekende in Blokzijl, ging dit keer met de eerste prijs er vandoor met een puntentotaal van 39. Knap gedaan, vooral met de wetenschap dat de steekster Sigrid Hielkema voor het eerst mee deed.

Schoonste ras

De tweede prijs was voor de combinatie Wilco Zijlstra uit Munnekeburen met 35 punten. Deze combinatie is bovendien uitgeroepen tot schoonste geheel van het Friesche Ras. De derde prijs was voor de combinatie Domien Andela uit Steenwijk met eveneens 35 punten. De combinatie Haitse Postma uit Marum ging er van door met de prijs van het schoonste geheel ander ras. De combinatie van Inez Mooijman uit Oldemarkt nam de aanmoedigingsprijs mee naar huis. De dames hiervan reden in een prachtige spider wagen.

Voor het publiek was het weer een prachtige avond in Blokzijl. Het volgende evenement van de organiserende VTRB is aanstaande zaterdag 20 augustus met de traditionele jaarmarkt rondom de Havenkolk.

Ringrijderij Blokzijl
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasje Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 5 uur geleden