Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kinderen in Westerveld ontvangen een zomerpretpakket

Westerveld

WESTERVELD - Wethouder Jacob Boonstra deelde deze week samen met de Beweegcoaches, Welzijn Mensenwerk, de Voedselbank en Vluchtelingenwerk 65 zomerpretpakketten uit aan kinderen en jongeren in Westerveld die opgroeien in armoede.

Het pakket bestaat uit een mooie tas met onder andere een leesboek, spelletjes, een ticket voor een dagje uit, treinkaartjes en bioscoopbonnen. Hiermee kunnen ook deze kinderen genieten van de vakantiepret en na de zomer een mooi vakantieverhaal op school vertellen aan hun vrienden. De zomerpretpakketten zijn aangeboden door Kinderhulp.

Wethouder Boonstra is enthousiast over de pakketten. “Voor alle kinderen is de zomervakantie bedoeld om lekker te genieten en te ontspannen om zo het nieuwe schooljaar weer vol energie beginnen. Voor kinderen die opgroeien in armoede zit een vakantie of een leuk dagje uit er vaak niet in. Daarom is het zo waardevol dat we deze zomerpretpakketten uitdelen. Op die manier kunnen ook zij leuke dingen ondernemen en vol enthousiaste verhalen weer terugkomen op school. Het was heel bijzonder om zelf een aantal zomerpretpakketten uit te delen. Ik weet niet wat het meeste indruk op mij maakte; de lach op de gezichten van de kinderen of de dankbaarheid in de ogen van de moeders.”

Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 4 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 23 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29