Prijsuitreiking 200.000e klant
Prijsuitreiking 200.000e klant Foto: Sjors Evers

Jaar lang gratis avondeten voor 200.000e klant Uitgekookt ‘Niet hoeven nadenken over eten geeft rust’

· leestijd 1 minuut Zakelijk

IJSSELMUIDEN/STEENWIJKERLAND – Maaltijdbezorger Uitgekookt uit IJsselmuiden heeft haar 200.000e klant verrast met een jaar lang gratis maaltijden, die binnen 4 minuten op tafel staan. Ook de buren van de winnaar vierden mee, zij kregen de straatprijs: een gratis gezond maaltijdpakket, uitgereikt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op woensdag 26 januari. Het familiebedrijf dat in korte tijd veel klanten aan zich wist te binden met het bezorgen van gezonde maaltijden aan huis, waaronder in Steenwijkerland, viert de hele maand nog feest. 

Uitgekookt Eigenaar Johan: “We zijn ontzettend blij dat steeds meer mensen ons weten te vinden als gezond alternatief voor zelf koken. De vraag naar gemak in de keuken groeit, wij maken het zo makkelijk mogelijk om gezond te eten. Dat we binnen acht jaar tijd al 200.000 klanten wisten te verwelkomen vieren we graag samen met hen. Daarom zijn er de hele maand winacties en kortingen, met deze hoofdprijs voor onze 200.000e klant.”

Niet hoeven nadenken over eten
200.0000e klant mevrouw Jager werd naar eigen zeggen compleet overvallen door de prijs. Zij en haar man hebben beiden een drukke baan en wilden Uitgekookt eens proberen. Ze kookten op zondag alvast voor de komende dagen. Iets wat nu niet meer hoeft. “Dit geeft ons meer tijd op zondag en ik ga denk ik meer wandelen in de avonden, maar vooral geeft het rust om minder na te hoeven denken over het avondeten. Wie gaat er koken, wat komt er op tafel en al dat gevlieg. Dat hoeft niet meer, heel fijn!”

Volop variatie
Gaat het niet vervelen, een jaar lang kant-en-klaarmaaltijden? Daar is mevrouw Jager niet bang voor. De variatie in het menu met wekelijks 24 nieuwe maaltijden is de reden waarom ze Uitgekookt eens wilde proberen. Het menu volgt de seizoenen en varieert van Hollandse pot zoals Oma’s hachee met rodekool tot aan Wereldse en vegetarische gerechten zoals zoete aardappelschotel met falafelballetjes. Johan: “Je zit bij ons nergens aan vast, toch blijven de meeste klanten jaren trouw.”

De succesingrediënten
De succesingrediënten waardoor het familiebedrijf met een oorsprong in het telen en verkopen van groenten zo hard wist te groeien zijn volgens Johan de passie van zijn chefs voor lekker eten, in combinatie met de kennis van voedingsexperts die zorgen voor de juiste balans wat betreft voedingswaarden. Samen met het eenvoudige bestelproces, vertrouwde bezorging door heel het land met eigen bezorgers en het wisselende en uitgebreide weekmenu.

Geen puf of inspiratie om te koken
De maaltijdbezorger speelt hiermee in op de groeiende vraag naar gemak in de keuken. De redenen hiervoor zijn volgens Johan divers: “Wij hebben klanten die bestellen voor de dagen waarop ze erg druk zijn, klanten die dagelijks van ons eten omdat ze zo gezonder eten dan wanneer ze zelf koken en klanten die gewoonweg geen puf, zin of inspiratie hebben om te koken. Zelfs topsporters hebben ons al weten te vinden!”

Uitgekookt
Uitgekookt is koploper in het bezorgen van lekkere en gezonde maaltijden aan huis. Bereid met verse ingrediënten uit het seizoen, rijk aan voedingstoffen en zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Thuisbezorgd door eigen bezorgers met een vaste route, dus een vertrouwd gezicht aan de deur. Binnen vier minuten staat er een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 9 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 18 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54