Afbeelding
Foto: Julie Blik.

Samen bouwen aan de toekomst bij Thecla Bodewes Shipyards

Partnerbijdrages

De geur van metaal komt je tegemoet wanneer je scheepswerf Thecla Bodewes Shipyards in Kampen op loopt. Geluiden van hamerslagen en slijptollen klinken vanuit de twee grote productie hallen. Een groep jonge mannen in overalls maakt een plan: hoe wordt de volgende stalen sectie aan de rest van het schip gekoppeld? Een immens schip van 118 meter lang ligt al klaar op de kade en mag binnenkort te water en de volgende is al in aanbouw. Na maanden samen bouwen aan een groot schip is dat altijd een spectaculaire gebeurtenis voor de scheepsbouwers.

Bij Thecla Bodewes Shipyards bouwen ze duurzame schepen die voorbereid zijn op een emissieloze toekomst. De schepen zijn van metaal en worden ontworpen én gebouwd door de Nederlandse scheepswerf. “We bouwen echt gezamenlijk zo’n schip,” zegt Thecla Bodewes, CEO van de scheepswerf. “Het begint bij allemaal losse stalen onderdelen en na een paar maanden komt zo’n compleet schip uit de hal. Het maakt mij ontzettend trots dat we dit met z’n allen doen.”

Volgens Bodewes zijn gouden handjes essentieel in het bouwproces. De scheepsbouwers worden op de werf opgeleid tijdens een BBL-opleiding of door middel van trainingen en cursussen. Je kunt met verschillende opleidingen terecht op de werf als BBL’er en ook als jonge of ervaren zij-instromer met passie voor constructiewerk, zware logistiek en techniek. 

Gideon is na zijn middelbare opleiding begonnen als leerling op de scheepswerf en is inmiddels volleerd lasser. Hij is nog niet uitgeleerd: “Ik wil graag teamleider worden en als je de ambitie hebt, dan kan hier heel veel.” 

Werken bij Thecla Bodewes Shipyards? Woensdag 12 juli organiseert de werf van 16:00 – 19:00 een informatiemiddag. Check www.tbshipyards.com voor meer informatie.

Dit is een partnerbijdrage van Thecla Bodewes Shipyards.

Afbeelding
Geslaagde vrijwilligersavond Historische Vereniging Steenwijk Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
'Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht' Partnerbijdrages 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Steenwijkerland legt Klimaat- en Duurzaamheidsplan voor aan lokale partners Steenwijkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Hoogste punt Maargies Huus bereikt: Van Kampen bouwt dertien appartementen op het platteland voor mensen met zorgvraag Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Zonnepanelen in Belt-Schutsloot in gebruik genomen Steenwijkerland 20 uur geleden